≫ 

Đukić obavio razgovor oko preuzimanja novog posla i poručio: Ko kaže da nisam imao uspeha tokom karijere?

Bivši trener Partizana obavio razgovor sa sportskim direktorom Leha Tomasom Žonsom

  • 4

Spekulisalo se da li je istina ili trač, koji je neophodan “začin” u transferima fudbalera i trenera, ali potvrda je stigla danas i ona glasi: da, Miroslav Đukić je jedan od glavnih kandidata za trenera Leha, uz bivšeg selektora Poljske Adama Navalku.

Bivši strateg Partizana oglasio se u tamošnjim medijima i priznao da je u kontaktu sa čelnicima kluba iz Poznanja, kao i da se video sa Tomažom Žonsom, nekadašnjim fudbalerom tima iz Humske, koji u pomenutom poljskom klubu trenutno obavlja ulogu sportskog direktora.

- Da, tačno je, jedan sam od kandidata za trenera Leha. Ljudi iz kluba su me kontaktirali i nekoliko dana sam razgovarao sa sportskim direktorom Žonsom – potvrdio je Miroslav Đukić glasine za tamošnji sportski portal przegladsportowy.pl.

Upitan da li je upoznat i sa činjenicom da bivši selektor Poljska Navalka ima malu prednost u odnosu na njega, Đukić je takođe odgovorio potvrdno.

- Znam da postoje i drugi treneri sa kojima Leh razgovara i nemam nikakav problem sa tim. I ja sam takođe u kontaktu sa nekim drugim klubovima, to je tako u fudbalu.

Detalje razgovora Đukić nije želeo da otkrije u potpunosti, ali je nešto ipak podelio sa javnošću.

Đukić tokom jednog večitog derbija Foto: Nikola Jovanović

- Nismo razgovarali o ugovoru. Više smo razgovarali o mojoj viziji vođenja tima.

Zatim je pojasnio šta podrazumeva ta njegova vizija.

- Trener sam iz španske škole fudbala. Volim kada moj tim ima loptu i deluje ubedljivo na terenu. Obično su ekipe koje vodim dobro organizovane i prepoznatljive. Mnogo godina sam proveo u Španiji, ali i dalje imam srpski karkter.

Leh je do nedavno predvodio takođe Srbin – Ivan Đurđević, koga Đukić ne pozanje.

- Znam da je bivši trener Đurđević moj sunarodnik, ali se ne poznajemo i nismo kontaktirali.

Ukoliko, pak, bude izabran za trenera tima iz Poznanja to će se, kaže, promeniti.

- Ako budem imenovan za trenera – pozvaću ga svakako da saznam još neke detalje.

O Lehu, razume se, Đukić ima samo reči hvale.

Đukić grli Ivanovića Foto: MN Press

- Radi se o sjajnom klubu koji se redovno bori za najviši plasman u Poljskoj i evropska takmičenja. Gledao sam neke mečeve i jasno može da se uoči organizacija.

U tekućoj sezoni nešto ipak nedostaje. Đukić vidi gde je problem.

- Rekao bih da tim prima previše jeftinih golova. Otuda ni čelnici nisu zadovoljni izdanjima u ligi i u potrazi su za novim trenerom. Ipak, stvarnu sliku možete da steknete tek kada ste “unutra”.

Igrače pojedinačno ne poznaje.

- Gledao sam ih kao ekipu, pojedinačno ne znam fudbalere.

Đukiću je predočenu da se u Lehu igra pod velikim pritiskom, ali to mu ne smeta.

- Radio sam u Partizanu i Valensiji, gde postoje sjajni uslovi, ali i velika očekivanja. Zato razumem zašto navijači Leha nisu zadovoljni osmom pozicijom u ligi.

Đukić sa saradnicima na travi Humske Foto: Marko Jovanović

U sezoni 2014/2015 Leh je osvojio šampionsku titulu u Ekstraklasi. Navijači žele da se to ponovi.

- Navijači i svi u klubu prirodno žele uspehe iz sezone koju ste napomenuli i ranije. Prosto, Leh je veliki klub i teži velikim rezultatima.

Podsetili su Đukića i da je promocija mladih fudbalera u Lehu jako važna.

- Da, da, upoznat sam i sa tom činjenicom. Trener sam koji vaoma pažljivo prati igrače iz Omladinske škole. Tokom rada u Partizanu sam promovisao tri mlada fudbalera u prvotimce.

NISAM BEZ TROFEJA, SA PARTIZANOM SAM OSVOJIO KUP

Ekipa Partizana psole osvojenog kupa Foto: MNPress

Mediji u Poljskoj smatraju da je Đukićev problem nedostatak većih uspeha u karijeri. On je na to imao spreman odgovor.

- Sa Valjadolidom sam se plasirao u Primeru, zatim i zadržao tim najjačoj ligi. Prošle godine Partizan je osvojio Kup Srbije, tako da...

Usledilo je sasvim logično pitanje: zašto Đukić onda više nije u Humskoj i da je loša atmosfera u timu doprinela otkazu?

- Nije istina. Iza mene je uspešna sezona sa Partizanom. Osvojili smo nacionalni Kup, a u Ligi Evrope uspeli da se plasiramo u drugu fazu takmičenja posle dugo godina.

Uz konstataciju da je bio izuzetan fudbaler, Đukić je upitan zbog čega nije tako uspešan i na trenerskoj klupi i da li je taj posao teži.

Zabrinuto lice Miroslava Đukića Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

- Puno sam postigao u fudbalu, igrao u Deportivo La Korinji i Valensiji, sa kojima sam osvajao trofeje. Smatram da je lakše biti fudbaler, jer kada igrate odgovaate samo za sebe. A trener odgovara za ceo tim, za sve igrače.

Za kraj i – jezička barijera. Đukić perfektno govori španski na kome je i dao intervju, dok se engleskim jezikom “služi”.

- Moj engleski nije tečan, ali ga dovoljno govorim i razumem da mou da se sporazumem sa sagovornikom. Ukoliko budem angažovan u Lehu, to neće biti problem, u svlačionici ćemo da razgovaramo na engleskom – istakao je Miroslav Đukić.

(Telegraf.rs/ Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA