≫ 

Osim one sa Litvanijom, ove 3 utakmice u Ligi nacija su jako bitne za Srbiju!

Orlovi moraju da pobede u utorak kako bi bili prvi u grupi, a istovremeno će pratiti i ko će im biti potencijalni rival u plej-ofu

  • 4

Pobedom protiv Crne Gore, fudbalska reprezentacija Srbije je došla na korak od prvog mesta u Grupi 4 C Lige nacija! Mesta koje vodi u Ligu B i u plej-of za plasman na Evropsko prvenstvo.

Za to će im biti potreban trijumf protiv Litvanije (utorak 20.45 minuta) koji ne bi trebalo da se dovodi u pitanje iz više razloga. Svakako najbitniji je onaj da su Orlovi daleko kvalitetniji tim, ali i podatak da Litvanija nije osvojila nijedan bod u grupi.

Ono što srpske fudbalere, ali i celokupnu javnost, najviše interesuje jesto to ko će Orlovima biti protivnik u plej-ofu koji se igra od 26. do 31. marta 2020. godine.

Finska je siguran učesnik pomenutog plej-ofa posle minimalnog poraza od Grčke (1:0). Podsetimo, Grcima je trebala pobeda od 2:0 ili više, kao i da Finci izgube u poslednjem kolu, ali će ono sada biti revijalno.

Sledeća dva učesika traže se u tri meča! A upravo su to mečevi sa kojih će Srbija s nestrpljenjem očekivati vesti.

ŠKOTSKA - IZRAEL

Škoti slave pobedu protiv Albanije Foto: AP/Tanjug

Ovaj duel za prvo mesto na programu je 20. novembra od 20.45 minuta.

Domaćin je u subotu veče savladao Albaniju i tako došao u situaciju da se bori za prvo mesto u Grupi 1.  Ali im protiv Izraela treba pobeda.

Izraelci su prvi meč kod kuće dobili sa 2:1 i imaće bolji međusobni skor ukoliko takmičenje završe sa istim brojem bodova. Podsetimo, trenutno obe selekcije imaju po šest.

BUGARSKA - SLOVENIJA i KIPAR - NORVEŠKA

Detalj sa meča između Norveške i Slovenije Foto: AP/Tanjug

Ova Grupa 3, grupa u kojoj se još nalaze Norveška i Kipar, svakako je najneizvesnija u Ligi C.

Bugarima će protiv Slovenije biti potrebna pobeda kako bi ostali u igri za prvo mesto. Tačnije, mogu i da remiziraju, ali da Norvežani ne dobiju na Kipru.

Norveška i Bugarska imaju po 10 bodova s timd a Norvežani imaju bolji međusobni skor. Dakle, naše ''komšije'' moraju da imaju bod više od Skandinavaca.

Na papiru ih očekuje lakši posao jer Norveška gostuje, ali  Kipar s druge strane nema imperativ pobede. Ne mogu ispasti, a ne mogu biti ni drugi na tabeli.

Oba meča na programu su 19. novembra od 20.45 minuta.

fudbaleri Srbije pred meč sa Crnom Gorom Foto: Marko Jovanović

Realno gledajući, Srbija će biti favorit bilo koja dva od ova četiri tima da prođu dalje. Orlovi su realno kvalitetniji, a i sami igrači su svesni toga.

- Verujem da bismo bili favoriti protiv svih tih ekipa. Kad smo već došli do ovde, trebalo bi da pokušamo da iskoristimo šansu. Videćemo, da prvo pobedimo Litvaniju, u fudbalu nikad ništa nije gotovo dok se ne završi - rekao je Aleksandar Kolarov.

Svoje mišljenje je imao i Nemanja Matić.

- Liga nacija ostaje kao rezervna opcija, iako smo dali maksimum za prvo mesto. Imamo dovoljno kvaliteta da zauzmemo jedno od prva dva mesta u kvalifikacijama. Videćemo ko će nam biti rival - jasan je bio Matić.

>>> Englezi na Hrvate - i jednima i drugima samo pobeda donosi prvo mesto u grupi! Kvota na domaćina je 2,00, a na Hrvate 3,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Engleska - Hrvatska.

>>> Švajcarce samo pobeda vodi na prvo mesto, Belgiji sasvim odgovara i remi. Kvota na keca je 3,25, a na iks 3,30, dok je dvojka 2,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za utakmicu Švajcarska - Belgija.

>>> Dugo Partizan nije slavio u Podgorici, a ako mislite da je došlo vreme za to, kvota na crno-bele je vrlo jaka - 2,70! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za derbi ABA lige Budućnost - Partizan.

VIDEO! POGLEDAJTE URNEBESNU IZJAVU MITROVIĆA POSLE PROMAŠENOG PENALA:

VIDEO! POGLEDAJTE IZJAVU NEMANJE MATIĆA POSLE MEČA SA CRNOM GOROM:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    18. novembar 2018 | 12:05

    Док је тренер "доктор" Младен, тешко да смо неком фаворити. Против тоталних аматера можда, али против било ког чврћег противника тешко.

  • Djura

    18. novembar 2018 | 14:36

    Nas najveci protivnik je nazalost selektor ...

  • Vanja

    18. novembar 2018 | 10:43

    Zasto je Srbija favorit po cemu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA