≫ 

Marković blizu odlaska iz Partizana: Četiri kluba žele štopera crno-belih, sledeće sedmice kreću konkretni razgovori!

Interesovanje za štopera stiglo iz Portugalije, Italije i Francuske

  • 17
Svetozar Marković, El Fardu Ben Foto: Marko Jovanović

Iako je na snazi reprezentativna pauza, u Partizanu ima aktivnosti i sve su one mahom vezane za predstojeći zimski prelazni rok. Dok sa jedne strane trener Zoran Mirković, zajedno sa sportskim sektorom, odabira potencijalna pojačanja u svim linijama tima, sa druge se razmatraju mogućnosti prodaje pojedinih prvotimaca, čime bi se obezbedio novac i za “pijacu” i za normalno funkcionisanje kluba.

U fokusu stranih klubova je, pe svih, mladi Svetozar Marković, za koga postoje interesovanja iz nekoliko zemalja, pa bi pitanje budućnosti defanzivca moglo da reši već tokom naredne sedmice, saznaje Telegraf.

Najozbiljnije interesovanje je pokazao jedan od portugalskih velikana (nije klub koji se ranije pominjao u javnosti), kao i dva kluba iz francuske i jedan iz Italije. Inicijelni razgovori čelnika crno-belih, kako sa posrednicima, tako i sa pojedinim kolegama iz zaintersovanih klubova su obavljeni, ali, rekosmo već, od naredne sedmice bi trebalo da se dogode i neki konkretniji potezi, no, o tom – potom....

Marković u društvu Pantića slavi gol za Partizan Foto: Marko Jovanović

Partizan nije okvirno odredio cenu, ali je poznato da se za sto neće ni sedati ukoliko ponuda zainteresovanog kluba bude ispod 4.500.000 evra. S obzirom da se radi o veoma mladom i perspektivnom fudbaleru, strandardnom prvotimcu i mladom reprezentativcu Srbije, iz Humske smatraju da je to “donji prag” da razgovori uopšte počnu.

Marković je i tokom minulog leta bio interesantan mnogim klubovima, pre svega italijanskoj Romi, čiji sportski direktor Monći je prvo slao emisare na mečeve crno-belih, a na kraju se i sam lično interesovao za cenu i uslove pod kojima bi mogao da kupi defanzivca.

Takođe, spekulisalo se da je Benfika poslala ponudu za fudbalera u visini od tri miliona evra, što je, navodno, iz Humske glatko odbijeno, a Markoviću je ubrzo produžen ugovor do 30. juna 2021.godine. Na taj način Partizan je nagradio fudbalera, ali i obezbedio u slučaju prodaje, koja će se, izvesno, dogoditi uskoro...

VIDEO: Svetozar Marković sa suzama komentariše meč Bešiktaš - Partizan

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    18. novembar 2018 | 14:51

    Možda ga i prodaju za 450.000

  • Ноле

    18. novembar 2018 | 17:04

    Комплетан партизан не вреди милион евра а ова киксара 4,5 милиона.Онда Срђан Бабић вреди 50 милиона евра !

  • Saša

    18. novembar 2018 | 15:40

    Malo je 450.000 !!! Dečko vredi bar 500.000 ! Igra u Partizanu,treći su,igraće plej of,sigurno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA