≫ 

Belgija dokazala da je 2:0 "najopasniji rezultat": Preokret Švajcaraca uz het-trik Seferovića i dve asistencije Šaćirija! (FOTO) (VIDEO)

Prava goleada i čak sedam golova viđeno je u susretu Belgije i Švajcarske

  • 4

Fudbaleri Švajcarske ubedljivo su sa 5:2 savladali Belgiju na svom terenu u okviru 4. kola grupe A, Lige nacija. 

Belgijanci su odigrali, u najmanju ruku, čudan meč protiv Švajcarske protiv koje su poveli 2:0, a onda dopustili preokret Sajdžija koji su ubacili čak 5 golova u njihovu mrežu.

Meč za gostujući tim nije mogao bolje da počne jer je Torgan Azar, mlađi brat Edena, sa dva brza gola doveo svoj tim do ubedljivog vođstva. Već na startu meča, u 2. minutu, pogodio je za 1:0, da bi rezultat duplirao u 17. minutu posle odličnog udarca sa ivice šesnaesterca.

Međutim, već od 26. minuta, kada sje Švajcarska iz penala, i gola Rodrigeza, smanjila rezultat, na terenu je viđena drugačija slika.

Postojao je samo jedan tim na terenu, kao i jedan napadač, Haris Seferović, za koga Belgijanci jednostavno nisu imali rešenje. Tako je posle odlično ubačene lopte u kazneni prostor, Šaćiri prosledio loptu do napadača Benfike koji donosi domaćima izjednačenje, a pred sam kraj poluvremena i vođstvo za potpuni preokret.

Očekivalo se da će se gosti trgnuti u nastavku, ali prvo je Elvedi posle nove sasistencije Šaćirija dodatno povećao rezultat, da bi u 84. minutu Seferović pogotkom glavom, kompletirao het-trik.

Da pdosetimo, ovom pobedom Švajcarska se plasirala u plej-of Lige nacija A.

Mnogo razloga za slavlje imali su Švajcarci; Foto: Tanjug/AP

U ostalim utakmicama, u Ligi B fudbaleri Austrije su pobedili Severnu Irsku na gostovanju sa 2:1, i to golovima Šlagera u 49.minutu i Lazara u 93.

Evans je postigao počasni gol za svoj tim u 57. minutu.

Sa druge strane, u Ligi C, veliko iznenađenje je viđeno u susretu Grčke i Estonije, jer su Heleni izgubili sa 1:0 i tako propustili priliku da preteknu FInsku i odu u viši rang. Jedini gol za Estonce bio je autogol Lambropulosa u 44. minutu.

Tako će Finci sa 12 bodova u Ligu B naredne godine.

U Ligi D Belorusija je slavila na gostovanju protiv San Marina, dok su Moldavija i Luksemburg odigrali nerešeno 1:1.

Belorusi su se plasirali u viši rang, odnosno Ligu C, dok će Moldavija, Luksemburg i San Marino naredne godine tražiti put ka boljim reprezentacijama.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA