≫ 

Golman Bugarske oborio rekord i postao najstariji čuvar mreže u Evropi!

Godine mu nisu prepreka da sačuva gol svoje ekipe

  • 3

Čuvar mreže reprezentacije Bugarske Georgi Petrov postao je najastariji golman koji je branio za neku evropsku reprezentaciju na zvaničnom meču.

Ovaj nesvakidašnji rekord postavio je na utakmici izneđu svoje zemlje i Kipra, koja je odigrana u subotu u Ligi nacija i završena 1:1.

Petkov poslednjih 9 godina brani za selekciju Bugarske, a sa 42 godine, 8 meseci i dva dana postavio je starosni rekord na zvaničnim utakmicama nacionalnih selekcija, pošto je pre izvesnog vremena, kao golman Slavije iz Sofije, isto uradio kada je reč o šampionatu svoje zemlje.

- Za mene je ovo sasvim normalna stvar. Nije to nešto što bi bilo koga trebalo da oduševi. Uvek sam govorio da sam tu kada god sam potreban reprezentaciji - rekao je Petkov.

Da podsetimo, najstariji igrač koji je nastupio za neku evropsku reprezentaciju je Đorđo Koudas koji je sa 48 godina nastupio za Grčku 1995. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    19. novembar 2018 | 08:28

    Овај "доктор" Младен би могао да позове и Илића. Да заједно оборе рекорд. Овај као тренер који је позвао пензоса у репку, а Илић као пензос који је заиграо у истој. Бар да буде скроз циркус,кад је у питању репрезентација.

  • Mihajlo

    19. novembar 2018 | 11:13

    Pa ako nemaju boljeg onda neka brani do 60 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA