≫ 

Zoran Tošić na raskrsnici u Humskoj: Postoje dva scenarija za nastavak Bambijeve karijere!

Iskusni fudbaler i Partizan bi se rado rastali već na zimu ako se za to stvore uslovi, a u protivnom će obe strane morati ruku pod ruku bar do narednog leta

  • 13

Minutaža je ključna reč i zapravo odgovor na pitanje kako će se u bliskoj budućnosti razvijati poslovna saradnja između Zorana Bambija Tošića i Partizana.

Šta to zapravo znači? Ukoliko u preostalom delu takmičenja vezista dobije šansu i značajniji broj minuta na terenu, velika je verovatnoća da već na zimu obezbedi inostrani angažman. U suprotnom, iskusni fudbaler će gotovo sigurno ostati u Humskoj do narednog leta i pokušati da se izbori za status prvotimca.

Ukoliko biste u ovom trenutku anketirali i čelnike Partizana i samog Tošića koja opcija im je bliža, obe strane bi gotovo sigurno podigle obe ruke za prvopomenuti scenario. I to nije ništa čudno, jer je Bambi i minulog leta jednom nogom već bio u inostranstvu. Tačnije, u turskoj Malatiji, a onda mu se dogodio peh na meču u Surdulici, na kome zbog pregovora nije ni trebalo da igra, ali je jednostavno morao zbog povreda drugih igrača.

Povreda kolena je odložila inostrani angažman, pa fudbaler, s obzirom na okolnosti koje su se u međuvremenu dogodile (operacija i oporavak, pa i promena celog stručnog štaba) ovog novembra počinje od “nule”. Tošić očito ima strpljenja i mirno čeka rasplet situacije, pod parolom “ako dođe ponuda – idem, ako ne dođe – tu sam”.

Zoran Tošić je zbog povrede i operacije dugo bio van terena; Printskrin: Instagram/partizanbelgrade

Što se Partizana tiče, klubu bi takođe na ruku išla prva opcija, ne naravno iz igračkih, već isključivo iz finansijskih razloga. Nije tajna da Tošić ima daleko najjači ugovor u timu i to je jedan od ključnih razloga zašto je i letos potezano pitanje njegovog odlaska.

Takođe nije tajna da crno-beli prema iskusnom igraču imaju poprilična dugovanja, što je on do sada džentlmenski podnosio, iako mu verovatno nije baš svejedno.

Otuda bi klubu iz Humske skidanje najplaćenijeg sa platnog spiska, u momentima kada nema prihoda od Evrope, donelo veliko olakšanje, baš kao i u slučaju sa Sejdubom Sumom, koga je “preuzeo” Makabi iz Haife.

Ako se, pak, želje dve strane ne ispune na zimu, koračaće ruku pod ruku još nekoliko meseci. Partizan će, iako u finansijskom tesnacu, morati da se “stisne”, a Tošić da se pred strukom izbori za status prvotimca i dokaže da u toj levici još ima “baruta”. O tome će već odlučivati trener Bata Mirković...

VIDEO: Bambi Tošić na treningu Partizana pokazao da barata vrhunskim MMA zahvatom

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mlec

    19. novembar 2018 | 19:33

    gotova je karijera mladog bambija

  • Dejan

    19. novembar 2018 | 21:51

    Ovo je ubedljivo najgora uprava u istoriji Partizana. Dinara u klubu nemaju niti su u stanju da obezbede.

  • Doktor

    19. novembar 2018 | 23:05

    Za ovog igrača Mančester junajteda se još pre njegovog dolaska na stadion JNA znalo da je povređen i izgubljen za fudbal, pa bi trebalo ispitati one koji su to znali a takvog ga doveli i dali mu veliku platu, te koliki je njihov deo u toj plati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA