Pogledajte najgorih 10 sekundi u istoriji fudbala: Sapliće se o busen, pa dva puta promašuje celu loptu na prazan gol! (VIDEO)

Simak napadača Lesota je postao hit društvenih mreža

  • 5

Dok se u Evropi pod budnim okom fudbalskog sveta prate dešavanja u Ligi nacija, u Africi se igraju kvalifikacije za Kup afričkih nacija, gde jasno može da se vidi zašto je "Crni kontinent" najsiromašniji na svetu.

Fudbalski tereni izgledaju kao neke livade, poput nekih terena niželigaša u Srbiji, a kvalitet fudbala je u određenim državama na amaterskom nivou.

To je posebno izraženo u siromašnijim državama bez velikog standarda i gde je fudbal slabo razvijen.

Tako smo na utakmici između Lesota i Tanzanije bili svedoci jedne od najsmešnijih scena u istoriji fudbala.

Gotovo je neverovatno šta se sve izdešavalo u samo 10 sekundi, gde su igrači obe reprezentacije srljali iz greške u grešku.

Prvo je štoper Tanzanije u pokušaju da vrati loptu golmanu "zapeo" o busen trave, pa je loptu presekao napadač Lesota, Tumelo Kutlanga, koji je nekako prebacio loptu preko golmana, a zatim promašio čitav "fudbal". Lopta je umalo i tako završila u golu, pošto ju je promašio i defanzivac Tanzanije, ali je imao sreće jer je pogodila stativu. Na tako odbijenu loptu napadač Lesota je ponovo pokušao da je sprovede u mrežu, ali je ponovo promašio i šutnuo je u prazno.

Tek nakon toga je Tanzanija uspela da otkloni opasnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA