≫ 

Van Dajk utišao Nemačku: Holandija gubila sa 2:0 do 85. minuta, pa napravila herojski preokret za plej-of Lige nacija (VIDEO)

Znamo i poslednjeg učesnika završnog turnira Lige nacija, gde ćemo u junu 2019. godine dobiti prvog istorijskog šampiona novog takmičenja

  • 1

Fudbaleri Holandije šokirali su Nemce u poslednjoj utakmici grupe 1 u okviru A Lige nacija, pošto su odigrali 2:2 u Gelzenkirhenu, iako su do 85. minuta gubili sa 2:0.

"Lalama" je bio dovoljan bod iz ovog duela da osvoje prvo mesto u grupi i da preteknu Francusku.

Iako je delovalo kao nemoguća misija, jer je Nemačka do 85. minuta imala prednost i kontrolisala je meč posle golova Vernera u devetom i Sanea u 20. minutu.

Kvinsi Promes je sjajnim golom u 85. minutu ulio nadu navijačima Holandije, a Virdžil van Dajk je u 91. minutu posle odličnog snalaženja u kaznenom prostoru zatresao mrežu za veliki bod.

Holandija se na ovaj način pridružila Engleskoj, Švajcarskoj i domaćinima Portugaliji u borbi za prvi trofej u Ligi nacija. Finalni turnir odigraće se od 5. do 9 juna u Portugaliji.

U duelima B grupe Lige nacija nije bilo rezultatskog značaja u remiju Danske i Irske, jer je Danska već obezbedila plasman u grupu A, dok je Češka na svom terenu savladala Slovačku sa 1:0 golom Patrika Šika.

Dramatičan rasplet viđen je i u grupi 3 C Lige nacija, gde je na kraju Norveška obezbedila 1. mesto u grupi, dok je Bugarska propustila svoju šansu remijem protiv Slovenije.

Makedonija je pobedom protiv Gibraltara od 4:0 obezbedila prvo mesto i plasman u C Ligu nacija.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA