≫ 

Srbija stavlja tačku na berićetnu jesen: Još Litvanci, pa da se podvuče crta i podigne lestvica

Fudbalska reprezentacija Srbije u utorak (20.45) igra poslednji meč grupe u Ligi Nacija, rival je poslednjeplasirana Litvanija, pobedom overavamo prvo mesto i plasman u višu diviziju

  • 2

Fudbalska reprezentacija Srbije protiv Litvanije stavlja tačku na ligaški deo UEFA Lige Nacija, Divizije 3, pobeda ne bi trebalo da dođe u pitanje protiv autsajdera grupe, a ako dođe, tim Mladena Krstajića naći će se u finalnoj fazi gde će tražiti i prolazak na Evropsko prvenstvo.

No, otom-potom...

Trenuto je veoma važno da se konstatuje da naš nacionalni tim igra vrlo dobro i što je od svega najvažnije, pobeđuje utakmice koje se očekuje da pobedi, čega se u prošlosti nismo mnogo nagledali. Sećamo se, nije to bilo ni tako davno, padali smo protiv raznoraznih pacera, a sada je situacija daleko bolja po naš reprezentativni fudbal.

Od Mundijala ekipa se iskristalisala, napravljen je dobar filter (ako se izuzme odsustvo nezadovoljnih Milivojevića i Nastasića), dopunjena je igračima koji se sve bolje pokazuju u svojim klubovima (Jović najbolji primer), pa je i kvalitet na višem nivou.

Selektor Krstajić je, zato, često u dilemi za više pozicija koje su duplirane (sem desnog beka), pa su i sastavi koje izvodi raznoliki, a uvek, čini se jednako kvalitetni, što posebno raduje pred veće izazove.

Naši fudbaleri slave prvi gol protiv Crne Gore Foto: Marko Jovanović

I navijači mogu biti zadovoljni, mediji takođe, ima, naravno, tu još mesta za korekciju, ali je napravljen dobar temelj za dalje napredovanje.

Mada je Krstajić je i dalje sklon polemikama sa novinarima, pred kojima je, u najavi meča sa Litvanijom, trijumfalno doskočio o tome kako "mi nismo verovali u momke, a oni su, eto, uspeli".

- Nisam siguran da je pre početka takmičenja bilo poverenja u momke posle Mundijala, da ne kažem u mene. Suština je da moramo da budemo ozbiljni, idemo na tri boda i respektujemo Litvaniju. Zaslužili smo prvo mesto svojim igrama i rezultatima - rekao je Krstajić dan pre utakmice, likujući nad uspehom koji je, i to se mora reći, bio očekivan od selekcije učesnice Mundijala protiv tri, po kvalitetu, upadljivo slabije ekipe.

Elem, Srbija protiv Litvanije igra od 20.45 na stadionu Partizana, naš tim je lider grupe 4 sa 11 bodova, druga je Rumunija kojoj ni pobeda nad Crnom Gorom neće biti dovoljna za prvo mesto ukoliko naš tim odradi posao prema očekivanju, a to znači svaki ishod sem poraza.

Liga nacija, Divizija C, grupa 4

Utorak

Crna Gora - Rumunija 20:45

Srbija - Litvanija 20:45

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Orlovima je ostalo da završe posao i pobedom nad veoma lošom Litvanijom obezbede prvo mesto u grupi Lige nacija. Kvota da će to uraditi bez primljenog gola (Sigurna pobeda) je 1,68. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Srbija - Litvanija.

VIDEO: Kolarov o utakmici sa Crnom Gorom i očekivanjima pred Litvaniju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa CZ

    20. novembar 2018 | 15:50

    Da vidimo da li ce nabedjeni selektor konacno dati sansu najboljim strelcima Bundes lige i Grcke lige...

  • Milan

    20. novembar 2018 | 19:11

    Jos da nadjemo selektora i to je to

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA