≫ 

Čeferin i UEFA ipak pobedili najjače klubove: Superlige neće biti, to je samo san

16 najjačih klubova Evrope imalo je ideju da napravi zatvorenu Superligu u kojoj bi delili zaradu

  • 0

Superliga, takmičenje koju najveći fudbalski klubovi iz Evrope imaju u planu, neće biti osnovana, smatra prvi čovek UEFA Aleksander Čeferin. Čeferin je "zatvorenu" ligu sa 16 najjačih timova okarakterisao kao "fikciju i san" pojedinaca, nakon njihovog sastanka na kome je predstavljena ideja.

- Superliga se neće dogoditi. To je samo san... Imamo neke ideje, a sve što mogu da kažem je da nije Superliga. Svi će imati priliku da se takmičenje u eliti - rekao je Čeferin za BBC.

Slovenac dodaje da je cilj da se smanji jaz između bogatih i ostalih klubova.

Aleksandar Čeferin predsednik UEFA Foto: AP/Tanjug

-Dešava se da bogati postaju sve bogatiji, a mi želimo da se pozabavimo tim problemom. Hoćemo da usporimo razliku između klubova jer će biti jako teško da se potpuno zaustavi - kaže Čeferin i dodaje da je neophodno da se jedino putem sportskih rezultata obezbeđuje nastup na najvećim takmičenjima.

Predsednik Evropskih uzdruženja klubova (ECA) i prvi čovek Juventusa Andrea Anjeli demantovao je da postajao sastanak, iako je "Football Leaks" izneo dokumenta o planovima.

- Nikad nismo sastančili, niti razgovarali, a ni kreirali ikakav dokument. U potpunosti smo se bavili UEFA i kako još da napreduje - zaključio je Anjeli.

VIDEO: Može li neko od 16 najbogatijih klubova da se pohvali ovakvom atmosferom?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA