≫ 

Uhapšen direktor Spartaka zbog pranja novca od prodaje igrača! Zaradio skoro 10 miliona!

Pravio je lažne ugovore o ekskluzivnom posredovanju i prodaji igrača kao i ugovore o isplati kazne

  • 10
Dosije menadžer Foto ilustracija: Telegraf/Profimedia

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem Višeg javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije u Kraljevu, uhapsili su Dragana Đorđevića, direktora FK Spartak iz Subotice (1966) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja i Vladimira Zorkića (1985) i Dejana Vulovića (1990) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca.

Direktor Sparataka Dragan Đorđević pao zbog pranja novca Printskrin: Youtube/TV Subotica

Uhapšeni Đorđević se sumnjiči da je, kao odgovorno lice fudbalskog kluba „Spartak“ iz Subotice, u periodu od 2016. do 2018. godine sačinio lažne ugovore o ekskluzivnom posredovanju u prodaji igrača ovog kluba, kao i ugovore o isplati ugovorene kazne, a u nameri da sebi i drugim fizičkim licima pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 9.517.000 dinara.

Fudbaleri Sparataka iz Subotice Foto: AP/Tanjug

Uhapšeni Zorkić i Vulović se sumnjiče da su osnovali privredna društva i otvorili tekuće račune, na koje su izvršili prenos novčanih sredstava, sa znanjem da potiču od krivičnog dela, a u nameri da prikriju i lažno prikažu nezakonito poreklo novca.

Deo novca uplaćen je i na bankovni račun sedamdesetosmogodišnje žene iz Arilja, protiv koje je zbog sumnje da je izvršila krivično delo pranje novca podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

VIDEO: Spartak je u oktobru remizirao sa Partizanom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    20. novembar 2018 | 14:00

    Nista novo pa to i Zvezda i Partizan rade!!!

  • lesa

    20. novembar 2018 | 14:55

    Onda mogu slobodno da krenu od kluba do kluba,svakog direktora i sekretara za pocetak mogu da uhapse.Samo kod nas funkcioneri kluba imaju vise novca od igraca.Zamislite da u nekom ozbiljnom klubu sekretar ima vise novca od igraca.To nije ostvarivo.Ali kod nas je to realnost.

  • mane

    20. novembar 2018 | 14:34

    Hahaha pa on je samo potpisivao za sicu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA