≫ 

Krstajiću, ipak može sa dva špica: Prijović i Mitrović razbili Litvaniju i overili prvo mesto Srbije u Ligi nacija! (FOTO) (VIDEO)

Srbija je pokazala da igra izuzetno efikasno kada se ne brani

Fudbaleri Srbije ubedljivo su pobedili Litvaniju sa 4:1 u poslednjem meču Grupe C Lige nacija i tako, bez poraza, obezbedili prvo mesto u grupi koje garantuje baraž za Evropsko prvenstvo, ali i viši rang takmičenja u kojem će Orlovi igrati. 

Posle neubedljivog prvog poluvremena usledio je ulazak drugog napadača, Aleksandra Prijovića koji je potpuno pokrenuo saigrače i golom i asistencijom doneo Srbiji važnu pobedu.

Pred ovaj meč, selektor Mladen Krstajić, poznat po tome što često menja sastav,  bio je primoran da iz tima, zbog stomačnog virusa izostavi Nemanju Matića, kao i Aleksandra Kolarova, koji ima problem sa nožnim prstom. Tako je Orlove, na sablasno praznim tribinama stadiona u Humskoj, predvodio Antonio Rukavina koji se našao u ulozi kapitena.

VIDEO: Atmosfera uoči utakmice Srbija - Litvanija

Uvodnih dvadesetak minuta igrao se prilično ujednačen meč. Lopta je uglavnom bila na sredini terena, a obe ekipe nisu uspevale da probiju odbranu protivnika i dođu do gola.  Orlovi su uglavnom napadali po levoj strani, a prvi šut u okvir gola upućen je tek u 25. minutu. Rodić je poslao loptu ka Lukiću koji idealnu priliku nije iskoristio na najbolji način. Šutirao je slabo i direktno u golmana Litvanije Šetkusa.

Propuštena šansa, mogla je Orlove skupo da košta. Umakao je Rodiću i Maksimoviću Januševskas i samo zahvaljujući Rajkoviću i okviru gola, Srbija je ostala nekažnjena.

Upravo od tog momenta Srbija je zaigrala  mnogo agresivnije. Utisak je da je prečka Litvanaca bila prava opomena za izabranike selektora Krstajića. Viđena je mnogo raznovrsnija igra do kraja poluvremena, ali, konkretan učinak je izostao.

Slavlje Srbije posle gola; Foto: Tanjug/AP

Drugo poluvreme donelo je potpuno drugačije stanje srtvari na terenu. Selektor Mladen Krstajić je odlučio da krene "na sve ili ništa". Umesto Gaćinovića,  po prvi put u Ligi nacija Orlovi su zaigrali sa dva napadača. Na ovu odluku verovatno je uticala i činjenica da je Srbiji za prvo mesto bila neophodna pobeda jer je Rumunija u tim trenucima vodila na poluvremenu protiv Crne Gore i bila ispred Srbije.

Srbija je zaigrala mnogo bolje sa dva napadača. Posle početne inicijative usledio je korner sa leve strane za Orlove, u 51. minutu, posle kojeg je Litvanac Zulpa, leđima prosleđuje loptu u sopstvenu mrežu za vođstvo Orlova.

Samo 5 minuta kasnije Prijović pogađa stativu, da bi bukvalno minut posle toga Mitrović glavom duplirao prednost. Zanimljivo, ovo je njegov šesti gol u Ligi nacija, kojim je postao najefikasniji igrač ovog takmičenja.

Ipak, posle dva gola usledilo je malo opuštanje. U 65. minutu, umakao je Rodiću Černik,šutirao ka golu, a Rajković je nespretno intervenisao pa je lopta došla do Petravičiusa koji smanjuje rezultat i postiže prvi gol za Litvaniju u Ligi nacija.

Taj gol, kao da je naljutio Orlove i Aleksandra Prijovića koji prvo u 71. minutu postiže gol glavom, a potom fantastično dodaje loptu do Ljajića koji lobuje golmana za konačnih 4:1.

Do kraja u igru ušao i treći napadač Danijel Aleksić, što je dodatni pokazatelj da Srbija igra izuzetno efikasno kada se ne brani.

Da podsetimo, ovom pobedom Srbija je obezbedila prvo mesto u grupi koje znači da Orlovi mogu do Evropskog prvenstva, osim kvalifikacija, i kroz baraž Lige nacija, kao prvoplasirani tim svoje grupe.

Zanimljivo, Mitrović je ukupno u dresu Srbije došao do 23. pogotka, kojim se izjednačio sa Draganom Džajićem na 11. mestu večne liste strelaca, na kojoj su  Stjepan Bobek sa 38, Savo Milošević i Moša Marjanović sa po 37 neprikosnoveni.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LAZARINHO

    20. novembar 2018 | 19:32

    Molba neka ova utakmica bude zadnja za trenera centarfora i jos poneke u nacionalnom timu

  • Vosa

    20. novembar 2018 | 23:35

    Izvnite sto smetam u velikom slavlju, ali igrali smo protiv Litvanije un trecoj ligi Evrope!

  • Eki..

    20. novembar 2018 | 22:34

    Igrac utakmice Ljajic..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA