≫ 

Verovao sam svima, ovo mi je najteža godina u karijeri: Krstajić "blistao" posle pobede, pa poslao poruku Milivojeviću i Nastasiću!

Selektor Srbije zadovoljan prvim mestom u Ligi nacija

  • 10
Mladen Krstajić Foto: Marko Jovanović

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Litvaniju sa 4:1, u poslednjem meču grupne faze Lige nacija na stadionu u Humskoj. 

Posle meča u kojem su viđena potpuno dva različita poluvremena, selektor Krstajić je čestitao svojim igračima i istakao da je izuzetno zadovoljan obavljenim poslom.

- Čestitam igračima, kao i navijačima koji su došli. Vetar je u prvom poluvremenu bio kontra nas. I pored naše želje da postignemo gol, došli smo u situaciju da protivnik dođe u situaciju da postigne gol. Prečka nas je spasila.

-Na poluvremenu smo morali da reagujemo i krenemo sa dva špica, pošto sam dobio informaciju da i Crna Gora gubi. Bio sam siguran da ćemo pobediti. Da nismo dali gol bilo bi nervoze, ali, zaslužili smo da se nađemo na mestu na kojem jesmo. 

VIDEO: Atmosfera uoči utakmice Srbija - Litvanija

Na pitanje koji je najteži momenat tokom Lige nacija, Krstajić je istakao:

- Nije bilo lako ni u jednom momentu. I kada smo igrali dobro ja se nisam opuštao. Jednostavno se bojim da se ne desi nešto što nisam predvideo, pa ne volim da se opuštam. Ovih godinu dana, možda mi je najteže u karijeri. 

Matić, Kolarov i Tadić nisu igrali, pa su selektora novinari podsetili na izjavu koja se, svojevremeno, odnosila na to da Srbija bez ovih igrača "ne može".

- Može, ne može... šta to znači? Sigurno da su momci koji su izašli na teren u današnjoj utakmici zaslužili da igraju od početka. Želeo sam da odmorim neke igrače koji su izneli najveći teret ovog takmičenja. Nisam uopšte mario ko će da počne. Verujem u sve i pružio sam poverenje najsvežijima. 

Protivnik Srbije u baražu će biti Norveška, pre toga igraju se kvalifikacije, pa je selektor još jednom,  fudbalerima koji se nisu našli u konkurenciji za tim Orlova zbog "nefudbalskih tema", Milivojeviću i Nastasiću, poslao pomirljivu poruku.

- Ponavljam još jednom, rekao sam to novinarima i pre neki dan.  Nemam problem da pozovem momke koji budu želeli da igraju. Treba glavu odmoriti, pripremiti se za kvalifikacije koje nas očekuju u martu. Protivnicu su interesantni. Ovo je 90 posto okosnica tima za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.  

Ovi momci zaslužuju podršku, ko god bio ovde u martu. Svima su vrata otvorena. 

Adem Ljajić odigrao je još jednu odličnu utakmicu u dresu Srbije; Foto: Tanjug/AP

Sa druge strane, jedan od najboljih fudbalera Orlova u poslednja dva meča i strlac gola protiv Litvanije Adem Ljajić ističe da je od početka verovao u uspeh Srbije.

- Teška utakmica. Teren je bio natopljen, bilo je hladno zbog kiše. Ali, kako za njih tako za nas. Prvo poluvreme loše, otišli smo pričali, porazgovarali sa selektorom, promenili neke stvari. Ušao je drugi špic i sve je bilo u redu. 

- Nisam strepeo zbog rezultata Rumunije koja je vodila protiv Crne Gore na poluvremenu. Bio sam siguran u sebe i to da ćemo dati gol. Imamo dva puta do evropskog prvenstva.Nadam se da ćemo ponoviti igre koje smo prikazali u ovom takmičenju. 

Da podsetimo, Srbija će u polufinalu Lige nacija igrati protiv Norveške

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djura

    21. novembar 2018 | 08:37

    Odlaziiiiiiii .....

  • sasa

    21. novembar 2018 | 06:10

    Kojoj karijeri...?

  • Toka

    20. novembar 2018 | 23:36

    Realno krstajicu ovo je mucenje. Da nije bio auto gol pitanje sta bi bilo. Ovo su timovi daleko od top 20 ekipa. Mnooogo srece ce trebati da se kvalifikujemo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA