≫ 

Gol, gol, gooool: Srpski komentator dobio nagradu za najbolje proslavljen pogodak na meču Boka - River (VIDEO)

Komentator TV Arena sport našao se u odabranom, svetskom društvu

  • 2

Veliki Superklasiko u finalu Kopa Libertadores posle uvodnih 2:2, ne nagoveštava svoj krajnji epilog, a konačna odluka o pobedniku pada u revanšu. Tako će gledaoci Arene sport, i ove subote moći da uživaju u jednom od najboljih derbija na svetu, kao i u komentarima Sretena Raškovića, novinara čiji su komentari oduševili fudbalski svet. 

Sreten je jedan od četvorice svetskih komentatora kojeg je prestižni portal Tik Sports odabrao kao najboljeg.

Naime, za svaki gol izabran je po jedan komentator (Francuska, Brazil, Srbija i Katar), a reakcija Raškovića posle trećeg gola, kojim je River smanjio na 2:1 proglašena je za najatraktivniju.

Komentator Arene sport Sreten Rašković Printskrin: Arena sport

- Nisam ja to doživeo kao nagradu, ali jesam kao privilegiju. Dosta TV stanica je pratilo derbi, i bilo je dosta komentara. Moj glas i komentar su izabrani. Ja generalno se ne foliram, neko će reći da nisam ni preterano originalan što proslavljam te golove kao kolege iz Južne Amerike.

VIDEO: Boka i River remizirali, planeta se divila

- Ali, ja taj sadržaj pratim od 2014. godine i, žargonski rečeno, on mene tako "radi". Tako utiče na mene i tu mogu da se pustim. Malo ko će reći da je to sada mala utakmica. Sve što se dogodilo je prirodno i splet okolnosti je da li i nekom drugom to tako zvuči. Ipak, kada oni tako izaberu jeste čast.

Argentinski Boka Juniors i River Plejt akteri su, prema mišljenju mnogih, najvažnijeg fudbalskog i sportskog klasika na svetu,

- Meni je ovo kruna posla. Ja sam od prvog dana rukometni komentator. Ovo sam rekao jer je na našoj televiziji najbolja ponuda prenosa utakmica ovog tipa i u konkurenciji žena i muškaraca. A što se tiče fudbala, ništa mene ne može da pokrene kao Boka i River.Plus, ovo je najveća utakmica u njihovoj istoriji. Najveća!

VIDEO: Pogledajte kako je Sreten komentarisao golove na ovom meču

Zanimljivo, kao veliki ljubitelj i poznavalac mogućnosti oba kluba, Rašković očekuje drugačiji meč, u odnosu na prvi odigran.

- Može da se očekuje mnogo tvrđa utakmica po mom mišljenju, sa ne puno ovako lakih situacija za gol. Očekujem potpuno drugačiju Boku koja može da čeka rivala i biće Boka mnogo opasnija, iako je River više pokazao. Nešto što je sada najveći strah svih službi bezbednosti u Argentini je, kako će izgledati scenario ako se kraj utakmice bliži, a Boka je blizu trofeja. To je njima sada najgora noćna mora. 

Očekuje nas spektakl u subotu; Foto: Tanjug/AP

- Zamislite 60-70 hiljada navijača koji sanjaju pobedu svog, domaćeg, tima i sve one koji tu utakmicu sa mnogo emocija prate okolo.  Zamislite sada ovo, igra se 75. minut utakmice, a Boka vodi na stadionu Rivera.

- Veliki izazov za službe bezbednosti svakako. Niko sada o tome ne priča toliko, i ne potencira ali to svakako može da bude veliki problem. River je u problemu jer domaćin, mislim od 2015. godine ne računajući nezvanične mečeve i onaj odigran na neutralnom terenu nije pobedio. Svakako, očekuje nas spektakl.

Da podsetimo, revanš meč kopa Libertadores između River Plejta i boke Juniors igra se u subotu od 21 sat uz direktan prenos na TV Arena sport.

(TeLegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA