Fudbal dobija tri nova pravila, a jedno će vas oduševiti: Kradljivcima vremena je konačno odzvonilo!

FIFA već testira nova pravila, a već u martu 2019. godine bi trebalo da počne da ih implementira

  • 14

Kradljivcima vremena je konačno odzvonilo! Ako je suditi po najavama da FIFA već testira uvođenje tri nova pravila, koja bi trebalo da počne da implementira od marta 2019. godine!

Ona se uvode u cilju zaštite fudbalske igre, a protiv takozvanih "kradljivaca vremena", koji često potroše nekoliko minuta aktivne igre na raznorazne načine.

To je posebno slučaj u završnici mečeva, kada treneri vrše izmene, a igrači izlaze sa terena čitavu večnost. A često se "slučajno" zadesi da on bude baš na najudaljenijem delu terena. Toga ubuduće, prema novom pravilu, neće biti, a to je najavio Zvonimir Boban, glavni savetnik predsednika FIFA, Đanija Infantina.

Sudija više neće igrače moliti da izađu sa terena; Foto: Tanjug/AP

Jedno od takvih pravila biće da ubuduće sudija može da pokaže izmenjenom igraču da izađe sa terena na najbližem mogućem mestu, i neće biti potrebno da prelazi preko čitavog terena. Pored toga, ubuduće će biti moguće da se dodeli žuti karton svima koji sede na klupi za rezervne, a takođe će biti omogućeno i da prilikom izvođenja lopte iz peterca, igrač može da primi loptu i unutar šesnaesterca.

- Neka pravila ćemo promieniti, ali ne može se dirati u esenciju nogometa. Već ih testiramo i FIFA će ih implementirati verovatno u martu 2019. godine. Prvo od tri nova pravila jeste da sudija može da pošalje igrača na najbliže mesto da izađe sa terena kako bi se izbeglo oduzimanje vremena, da može dodeliti žuti karton svima koji sede na klupi, te da prilikom izvođenja lopte iz peterca igrač loptu može da primiti i unutar šesnaesterca - rekao je Zvonimir Boban.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trba i Mocni

    21. novembar 2018 | 20:27

    Bravo za komentar o pljuvanju...To je toliko grozno, a posebno sto se posle svi oni valjaju i izlezavaju po tom istom terenu po kojem pljuju i rcu nos. Za sport koji je najpopularniji na svetu i koji je je toliko komercijalan i gledan to je nedopustivo i odvratno. Zamislite da atleticari, kosarkasi, odbojkasi ili bilo ko pljuje i prazni nos po terenu... Neka im stave lavor pored aut linije...

  • Dragan R

    21. novembar 2018 | 19:45

    Trebalo bi uvesti zabranu pljuvanja na teren. Ni u jednom sportu akteri ne pljuju na teren samo u fudbalu. Treba uvesti stroge novčane kazne za igrače koji pljuju na teren jer je postalo odvratno gledati te mlade ljude kako pljuju

  • Micko

    21. novembar 2018 | 20:39

    A to da moze primiti loptu i u sesnestercu to je toliko vazna promena da nemam reci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA