≫ 

Dogovor je potvrđen: Srbija zvanično podnosi kandidaturu za organizaciju EP i SP!

Naravno, uz Grčku, Bugarsku i Rumuniju koje će zajedno sa našom zemljom biti zajednički kandidati

  • 2

Ministri sporta Srbije, Grčke, Bugarske i Rumunije potvrdili su zajedničku kandidaturu za organizaciju Evropskog prvenstva u fudbalu 2028. i Svetskog prvenstva 2030. godine.

Na sastanku ministra omladine i sporta Srbije Vanje Udovičića, Bugarske Krasena Kraleva, Rumunije Konstantina Bogdana Mateija i zamenika ministra kulture i sporta Grčke Jorgosa Vasilijadisa, zvanično je potvrđeno da će ove četiri države podneti zajedničku kandidaturu za organizaciju ta dva takmičenja.

U obraćanju predstavnicima medija, oni su istakli da je ova inicijativa potvrda izuzetno razvijenih i sadržajnih odnosa njihovih država, da predstavlja pozitivan izazov koji će doprineti regionalnom na napretku svim poljima angažmana, da će se veoma pozitivno odraziti na dalji razvoj i popularizaciju fudbala i sporta u njihovim sredinama, te da će eventualno donošenje odluke da se jedno od ovih prvenstava održi u spomenutim zemljama Balkana višestruko pozitivno uticati na druge važne oblasti poput infrastrukture, turizma, ekonomije, kulture i tehnološkog razvoja zemalja - kandidata, saopštilo je srpsko resorno ministarstvo.

- Zahvalan sam mojim uvaženim kolegama iz nama bliskih država Grčke, Bugarske i Rumunije na otvorenosti i spremnosti da se zajedno posvetimo realizaciji ovog ambicioznog cilja. Činjenica da se sastajemo ovako brzo posle iznošenja ove ideje na nedavnom sastanku kvadrilaterale u Varni je potvrda zainteresovanosti svih nas da se što pre konstruktivno posvetimo razmatranju narednih aktivnosti koje organizacija manifestacije bez presedana po svojoj važnosti, renomeu i veličini na ovim prostorima podrazumeva - istakao je ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić.

Udovičić na Sjamu sporta u društvu Dejana Stankovića Foto: Tanjug

On je dodao da ove četiri zemlje u ovaj zajednički projekat ulaze ponosne na svoju saradnju, prijateljstvo, istorijske veze, kulturu, sportsku tradiciju i uspehe - sa željom da na Evropskoj i svetskoj pozornici u bliskoj budućnosti afirmišemo naše države i region u smislu najviših vrednosti sporta i sposobnosti da priredimo domaćinstvo ovim eminentnim takmičenjima.

- Sigurni smo da će ova inicijativa stvoriti još mostova prijateljstva i saradnje između naših naroda, i da ćemo se zajedno radovati od 2024. godine - kada se bude donosila odluka o ovom projektu. Želim nam svima u realizaciji ove sjajne ideje uspeh i puno sreće - dodao je Udovičić.

Uz razmatranje organizacije Evropskog i Svetskog prvenstva u fudbalu, ministri su istakli da bi ovaj model saradnje u budućnosti mogao biti primenjen i na druge manifestacije iz oblasti sporta i projekte posvećene omladini njihovih zemalja, dodaje se u saopštenju.

>>> Samo bod razlike deli Totenhem i Čelsi, i jasno je da je ovo vrlo važan duel za obe ekipe u borbi za titulu. Kvota na Totenhem je 2,70, na iks 3,25, a na Čelsi 2,65. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Totenhem - Čelsi.

>>> Fulam je smenio Jokanovića, a novom menadžeru Ranijeriju je olakšavajuća okolnost što prvi meč igra kod kuće protiv Sautemptona, koji je veoma loš ove sezone. Kvota na keca je 2,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Fulam - Sautempton.

>>> Roma je u dobrom raspoloženju otišla na pauzu, a Udineze u poslednjih sedam mečeva ima šest poraza. Jasan signal da je dvojka blizu, a kvota je vrlo dobra - 1,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Udineze - Roma.

>>> S obzirom na to da danas igraju Atletiko i Barsa, Real bi pobedom u Eibaru mogao da se približi vodećim ekipama. Kvota na dvojku je 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Eibar - Real Madrid.

>>> Prvo mesto na talonu - Atletiko čeka Barselonu, koja je u poslednjem kolu poražena kod kuće od Betisa (3:4). Kec nosi kvotu 2,95, a dvojka 2,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Atletiko Madrid - Barselona.

>>> Dortmund je u strašnoj formi, dao je tri gola Bajernu, a kvota da će slaviti u Majncu, uz ukupno bar tri gola (2&3+) je 2,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Majnc - Dortmund.

>>> Nišije najavljuju borbu za titulu, a koliko je to realno, videćemo večeras (19.00), kada im u goste stiže Zvezda. Kec je čak 5,60, dvojka 1,55, a iks 3,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Radnički Niš - Crvena zvezda.

>>> Ovaj meč za mnogo ljudi je više od fudbala, čak i više od života! Posle 2:2 u prvoj utakmici River i Boka igraju revanš finala Kopa Libertadores na Monumentalu. Staće život u Argentini na ta dva sata - kvota na River je 2,30, na River 3,60, a na novi remi 2,95. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za River - Boka.

>>> Ni Partizan ni Zvezda ne dočekuju večiti derbi u sjajnoj formi. Ipak, Zvezda je dosad neporažena u ABA ligi i favorit je s kvotom 1,55, dok je kvota na domaće crno-bele 2,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Crvena zvezda.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA