≫ 

Noć kada je Sergej bio igrač Milana: Telefon je kasno zazvonio, predsednik Lacija je rekao DA, ali je odmah ujutru shvatio šta je uradio!

Klaudio Lotito je odustao od prodaje samo zbog obećanja koje je dao treneru

  • 2

Fudbaleri Lacija i Milana u nedelju igraju jedan od derbija Serije A, a italijanski mediji su, kao najavu ovog meča, ''izvukli'' malo poznat detalj vezan za srpskog reprezentativca Sergeja Milinkovića Savića.

Tačnije, podsetili se se teksta ''Korijere dela Sera'' koji je letos objaviod a je Sergej na noć bio igrač Milana.

U svoj onoj gunguli oko njegovog eventualnog transfera, inetersovanju Juventusa, PSŽ-a, oba Mančestera, istina je bila d aje jedino Milan poslao zvaničnu ponudu za Srbina - 30 miliona na ruke za jednogodišnju pozajmicu i 90 za otkup na kraju sezone.

Sve se dešavalo u noći između 16. i 17. avgusta. Predsednik Lacija Klaudio Lotito je bio na svom imanju kada mu je u večernjim satima zazvonio telefon. Bio je to poziv iz Milana. Poziv koji je značio da su Rosoneri zvanično krenuli u akciju.

Foto: Guliver/Marco Rosi/Getty Images

Lotito je navodno rekao DA, čekalo se samo jutro da sve krene u zvaniču realizaciju, ali je prvi čovek Lacija tek ujutru shvatio šta je uradio. Ne toliko zbog gubitka sergeja, koliko zbog činjenice da bi izdao treenar Inzagija kom je obećao da ga neće prodati. Bila je to ponuda koja se ne odbija, ali je Lotito morao to da učini.

Pitanje je da li bi održao reč da je znao kako će Sergej ući u novu sezonu. A ušao je katastrofalno.

Samo jedan gol i jednu asistenciju videli smo od SMS - a ove sezone, uz četiri šuta u okvir gola. Premalo, nema šta.

Sergeju ne ''cvetaju ruže'' ni u dresu nacionalnog tima, iako je jedna od zaslužnijih za drugi gol Orlova u Crnoj Gori. Međutim, niti je asistirao kome niti je tresao mrežu rivalima.

Vredi pomenuti i to da je ove sezone bio žrtva brutalnih prozivki navijača Lacija. Zajedno sa Luisom Albertom.

- Milinković i Luis Alberto, lažni talenti koji samo idu za novcem - pisalo je u poruci Lacijala početkom oktobra.

Sergej na pripremama u dresu reprezentacije Foto: Marko Jovanović

Sergej sada navodno vredi 62.5 miliona evra. Barem tako tvrde pojedini italijanski mediji koji se ''pozivaju'' na algoritam Internacionalnog centra za sportske studije kojim je izračunata njegova vrednost.

Podsetimo, u avgustu, posle očajnih partija za reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu, Sergej je vredeo 75.4 miliona. Pre Mundijala, odnosno tokom prolećnog dela prethodne sezone u Seriji A, Sergej je bio fudbaler za kog se činilo da protivnici nemaju leka kada on napada.

Međutim, u ovoj novoj sezoni je definitivno izgubljen. Kao da je ''daleki rođak'' onog Sergeja koji je prethodne sezone dao 14 golova i imao devet asistencija u Seriji A.

- Srbin je postao anonimus koji više nije u stanju da ubrzava igru i utiče na nju kao prošle godine. Jednostavno, kao da je ispario. Kao da se ''izgubio na ulici'' - napisao je jedan italijanski novinar u svom tekstu, nedugo posle meča Lacija i Intera.

>>> Samo bod razlike deli Totenhem i Čelsi, i jasno je da je ovo vrlo važan duel za obe ekipe u borbi za titulu. Kvota na Totenhem je 2,70, na iks 3,25, a na Čelsi 2,65. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Totenhem - Čelsi.

>>> Fulam je smenio Jokanovića, a novom menadžeru Ranijeriju je olakšavajuća okolnost što prvi meč igra kod kuće protiv Sautemptona, koji je veoma loš ove sezone. Kvota na keca je 2,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Fulam - Sautempton.

>>> Roma je u dobrom raspoloženju otišla na pauzu, a Udineze u poslednjih sedam mečeva ima šest poraza. Jasan signal da je dvojka blizu, a kvota je vrlo dobra - 1,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Udineze - Roma.

>>> S obzirom na to da danas igraju Atletiko i Barsa, Real bi pobedom u Eibaru mogao da se približi vodećim ekipama. Kvota na dvojku je 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Eibar - Real Madrid.

>>> Prvo mesto na talonu - Atletiko čeka Barselonu, koja je u poslednjem kolu poražena kod kuće od Betisa (3:4). Kec nosi kvotu 2,95, a dvojka 2,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Atletiko Madrid - Barselona.

>>> Dortmund je u strašnoj formi, dao je tri gola Bajernu, a kvota da će slaviti u Majncu, uz ukupno bar tri gola (2&3+) je 2,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Majnc - Dortmund.

>>> Nišije najavljuju borbu za titulu, a koliko je to realno, videćemo večeras (19.00), kada im u goste stiže Zvezda. Kec je čak 5,60, dvojka 1,55, a iks 3,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Radnički Niš - Crvena zvezda.

>>> Ovaj meč za mnogo ljudi je više od fudbala, čak i više od života! Posle 2:2 u prvoj utakmici River i Boka igraju revanš finala Kopa Libertadores na Monumentalu. Staće život u Argentini na ta dva sata - kvota na River je 2,30, na River 3,60, a na novi remi 2,95. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za River - Boka.

>>> Ni Partizan ni Zvezda ne dočekuju večiti derbi u sjajnoj formi. Ipak, Zvezda je dosad neporažena u ABA ligi i favorit je s kvotom 1,55, dok je kvota na domaće crno-bele 2,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Crvena zvezda.

(Telegraf.rs/M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мика

    24. novembar 2018 | 13:20

    Лепо су рекли дословце фудбалски менаџери великих клубова да СМС није играч за њих а потврда је стигла и да је лажни таленат, што смо сви знали. И шта сад? Стручњаци који су га по сваку цену гурали отераше селектора, капитена репрезентације, покварише концепцију игре и поставише тренерског дилетатна да предводи репрезентацију на светском првенству где смо прошли јако лоше и питање је када ћемо се следећи пут пласирати....и нико одговоран, нико не сноси последице али је битно да је СМС играч вредан 150 милиона нечега уписао наступе за репрезентацију....и ником ништа.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA