≫ 

Partizan napunio mrežu Dinama, Rikardo i Pantić dvostruki strelci, Tošić zaigrao posle tri meseca (FOTO) (VIDEO)

Najubedljivija pobeda crno-belih ove sezone

  • 46

Partizan je bio efikasan protiv Dinama iz Vranja, crno-beli su dominirali i napunili mrežu poslednjeplasiranog tima na tabeli. U Humskoj je bilo - 6:0 (2:0).

Po dva gola za Mirkovićev tim postigli su Danilo Pantić i Rikardo, jedan Ivanović i Nikolić, a sem goleade, meč će ostati upamćen po povratku na teren Zorana Tošića, koji je zaigrao nakon tri meseca.

Tošić je već u svom prvom nastupu posle dugo vremena bio konkretan, asistirao je Rikardu za 4:0, pokazao da će u nastavku sezone biti jak adut crno-belih.

- Zadovoljan sam kako smo odigrali ovu utakmicu, dali smo šest golova, idemo dalje - rekao je odmah posle meča trener Partizana Zoran Mirković.

Gosti su pokušali što skuplje da prodaju kožu u Humskoj, i bili su na zadovoljavajućem nivou skoro 40 minuta fudbala, međutim posle prvog gola kola su ubrzano krenula nizbrdo po Vranjance.

Velikim naporom održali su egal bez golova, a onda, kada se to najmanje očekivalo, matirani su, i to komičnim kiksom golmana Đurića, kome je mokra lopta, posle centaršuta Pantića, prošla i kroz ruke i kroz noge - pravo u mrežu!

Trener gostiju je posle meča rekao da je Đurić bio iznuđeno rešenje zbog povrede prvog golmana, a da ni Đurić nije trenirao sedam dana pre meča sa Partizanom.

Nedugo posle gola Pantića, i Rikardo je matirao Đurića, s tim da u toj akciji nije ni stigao da interveniše i spreči najgore po svoj tim. Tropoteznu akciju, koju su pokrenuli Janković i Urošević, završio je na pravi način Rikrado.

Najtačnije je reći da se u nastavku igre gostiju raspala, pa je bilo samo pitanje koliko će još golova primiti.

Goleadu je nastavio Pantić, efektno, udarcem sa ivice kaznenog prostora, za 3:0, nastavio ponovo Rikardo, kome je asistirao Tošić, praktično ga "spojio" sa golom pa nije bilo Portugalcu nimalo komplikovano da finišira napad.

Vredi reći da je Tošić zaigrao prvi put od povrede i operacije, a ima tome tri meseca, kada se povredio protiv Radnika krajem jula.

Tošić je bio raspoložen, kao i njegovi saigrači sve do kraja utakmice, nisu popuštali crno-beli, a Dinamo je strepeo od katastrofe koja se, na kraju, i dogodila.

Mirković je iskoristio priliku da testira mogućnosti rezervista, pa je šansu ukazao Đerleku, Ivanoviću i, rekosmo, Tošiću, koji su bili motivisani da se nametnu.

Tačku na goleadu stavili su upravo Ivanović, a za njim i Nikolić, posle čijeg je gola sudija odsvirao kraj duela "Davida i Golijata" u Humskoj, ponovo pred malim brojem svedoka.

Partizan - Dinamo 6:0

(Pantić 37, 55, Rikardo 42, 78, Ivanović 85, Nikolić 90)

Partizan: Stojković - N.R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević - Pantić (od 70. Ivanović), Zdjelar, Kosović (od 80. Đerlek), Janković (od 58. Tošić) - Nikolić, Rikardo.

Dinamo: Đurić - Stanković (od 46. N. Stevanović), Gašić, Pavišić, Vukajlović - Onimisi (od 70. Taigo), Jokić - Stevanović, Nedeljković, Suraka - Dimitrov (od 58. Sićović).

Danilo Pantić u prodoru pored igrača Dinama Foto: MN Press

SUPERLIGA, 17. kolo:

Partizan - Dinamo 6:0 (2:0)

(Pantić 37, 55, Rikardo 42, 78, Ivanović 86, Nikolić 90)

Subota

Spartak - OFK Bačka 3:0

(Ilić 31. ag, Obradović 57, Milošević 68)

Napredak - Mačva 2:0

(Alivodić 29', Vukanović 83.p)

Radnik - Mladost 1:0

(Zlatanović 44.p)

Vojvodina - Zemun 0:0

Voždovac - Proleter 0:0

Radnički – Crvena zvezda 2:2

(Haskić 15, Radnđelović 26 - Krstičić 6, Ben 65)

Petak:

Čukarički - Rad 2:1

(Ovusu 76, Kajević 89 - Lutovac 20)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA