≫ 

Zvezda poklonila dva gola Napoliju i ostala bez šanse za osminu finala, LE i dalje u igri! (VIDEO)

Zvezda je i dalje u igri za evropsko proleće, potrebno joj je čudo protiv Parižana

  • 90

Fudbaleri Napolija ugostili su Crvenu zvezdu u 5. kolu Lige šampiona i pobedili sa 3:1, a crveno-beli su ostavili dobar utisak uprkos desetkovanom sastavu koji je zadao glavobolje Vladanu Milojeviću!

Navijači su se zajedno zagrevali prijateljski za meč, sve je navodilo da neće biti incidenata, što je bila daleko lepša slika od nereda viđenih u Parizu posle utakmice.

To je samo bilo uzvraćanje gostoprimstva posle lepog prijema Napolitanaca u Beogradu, ali je na terenu od prvog minuta prštalo, ulog je bio veliki, sledi rasplet u borbi za osminu finala, odnosno 3. mesto koje vodi u Ligu Evrope.

Zanimljivo je da je Napoli daleko uoči meča objavio startnu postavu, za razliku od Crvene zvezde. Tek 30 minuta kasnije, Vladan Milojević poslao je svoj sastav, u kom se našao Simić, iako su mnogi očekivali Kafua.

Videlo se koliko je Zvezda  desetkovana povredama, Srnić je morao da igra zadnjeg vezno, a uz dva kiksa, Napoli je lagano poveo sa 2:0.

Foto: Tanjug/AP

U prvim minutima nastavka, Napoli je imao 3:0, Ben je smanjio na 3:1, a ulazak Jovančića pokazao je šta je nedostajalo ekipi. Stameni vezista je napravio balans na sredini terena i Zvezda je u dobrom delu završnice bila opasniji rival, mogla je i da poraz dodatno ublaži.

Na kraju, 11. decembra protiv PSŽ-a u Beogradu može juriti novi san, koji je već ostvaren protiv Liverpula. Kako bi prošla dalje, Zvezda mora da pobedi uz trijumf Napolija nad Liverpulom, koji je u ovom kolu pao u Parizu sa 2:1.

Nejmar se radovao protiv evropskih vicešampiona Foto: Tanjug/Ap

NAPOLI - CRVENA ZVEZDA 3:1

(Hamšik 11, Mertens 32, 52 - Ben 57)

Stadion: San Paolo Gledalaca: 42.000 Sudija: Hesus Hil Mansano (Španija)

Napoli: Ospina, Maksimović, Albiol (od 56. Hisaj), Kulibali, Rui, Alan, Hamšik, Fabijan, Kaljehon (od 85. Rog), Insinje (od 77. Zjelinski), Mertens

Crvena zvezda: Borjan, Degenek, Babić, Rodić, Gobeljić, Krstičić, Srnić (od 64. Jovančić), Marin, Simić (od 77. Ebesilio), Ben, Stojiljković (od 46. Joveljić)

Foto: Guliver/Francesco Pecoraro/Getty Images

TOK MEČA

Zvezda je već stekla bogato iskustvo u Ligi šampiona i to je materijalizovala pobedom nad Liverpulom, ali je bilo pakleno teško sa velikim brojem povređenih igrača da ozbiljnije isparira Napolitancima.

Bez Savića, Stojkovića, Jovančića, Jovičića, Boaćija ili Pavkova za startnu postavu, Vladan Milojević je bio prinuđen na improvizacije, a najveće je bio Slavoljub Srnić kao zadnji vezni.

I pored toga, krenula je Zvezda oštro, u 3. minutu je bilo posla za Ospinu koji se sudario sa Stojiljkovićem nakon šuta, posle čega je viđena terenska dominacija Napolija.

Foto: Guliver/Francesco Pecoraro/Getty Image

U 10. minutu već, Gobeljić je kasnio posle kornera da isprati Hamšika, koji poklon iz peterca nije odbio za 1:0, a Borjan je u međuvremenu pravio nove bravure i potvrdio da je ove sezone zasluženo najbolji golman Lige šampiona.

Malo kasnije je sa distance traljavo šutirao Srnić, a crveno-beli će žaliti za momentom iz 22. minuta. Tada je vrhunski Marin spojio Simića sa golom po levom krilu, ali je ofanzivac Zvezde šutirao pravo u Ospinu sa 15-ak metara.

Foto: Guliver/Francesco Pecoraro/Getty Images

Kada se protiv Napolija tako nešto ispusti, obično stigne kazna, realizator je bio Mertens, kada je Babić oklevao da li da ga isprati posle centaršuta sa leve strane. Pre toga, Borjan je skinuo šut Kulibalija pod prečku, ali se omaleni Belgijanac vrhunski snašao i matirao kanadskog reprezentativca čim mu se ukazala prilika za to.

Foto: Guliver/Francesco Pecoraro/Getty Images

Potom je i Kaljehonov šut preusmerio Rodić u korner, a još jedan peh kadrovske prirode pogodio je Zvezdu pred poluvreme. Krstičić je faulirao grubo Insinjea i dobio žuti karton, pa će propustiti meč sa PSŽ-om u Beogradu.

U nastavku, Zvezda je opet olako primila gol, ali se nema šta zameriti igračima, munjevita je i majstorska bila akcija u kojoj je Hamšik pronašao Mertensa na ivici ofsajd zamke.

Degenek nije imao dovoljno vremena da ga stigne i egzekucija je bila lagana, posle čega je i Zvezda pokazala zube.

Još na poluvremenu, Milojević je šansu dao Joveljiću i nije pogrešio, Zvezdin tinejdžer se nije uplašio Kulibalija i ostalih uzdanica Napolja, oštro je ulazio u duele i za njega će ovo biti neprocenjivo iskustvo, a onda je Marin imao najbolji momenat meča.

Dugo je sa loptom vrteo igrače Napolija, a onda je servirao loptu Benu za 3:1, rezultat koji je pokrenuo crveno-bele, naročito kada je u igru ušao Jovančić umesto Srnića.

Borbeni Šapčanin se nije snašao na svojoj neprirodnoj poziciji u srcu veznog reda, a Jovančić je odmah bio pokretač ekipe i u nekoliko navrata je Zvezda sa njim mogla da postigne još jedan pogodak.

Foto: Tanjug/AP

To je bilo naročito viđeno kad je u igri bio Ebisilio - njegov jedan udarac u finišu je dobro zagrejao rukavice Ospini, posle čega je preostalo da igrači pruže jedni drugima ruku nakon zanimljive partije, u kojoj je Zvezda pokazala da može solidno da se nosi sa ozbiljnim rivalom i kada je desetkovana.

VIDEO -Hram Boga Maradone u Napulju

VIDEO - Delije pristižu, Napulj odjekuje njihovom pesmom

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baba Rada

    28. novembar 2018 | 20:00

    Zdravo Marko Marine ti sto si na slici,ja sam baba rada,inace sam frizerka,vidim da si zarastao,dodji kod mene da te osisam,gore dvojku sa strane keca.Ili makazice.I usput ajmo partizane do pobede.Marine ako das tri gola imas besplatno sisanje.Ajmo partizane do pobede zgazi napolii.Pozdrav od rade.

  • Zola

    28. novembar 2018 | 22:59

    Poklonio je i Napoli njima jedan.

  • Aca

    28. novembar 2018 | 23:22

    Bravo za drugo poluvreme Ebisilio ilMarin i Ben svaka cast pokidali veceras!!!I Joveljic dobar igrac treba on vise da igra Srnic Gobeljic slabi bas igraci za Ligu Smpiona mogu samp Jelen Super ligu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA