≫ 

"Ivan Grozni se vratio, i bio je besprekoran!" Italijani pratili svaki pokret Bogdanova u Napulju, jurili ga za selfi, a snimili su i njegov "specijalni" pozdrav (FOTO)

Jedan od lidera navijača crveno-belih bio je na tribinama San Paola u Napulju, a fotoreporteri su napravili seriju njegovih fotografija sa različitim reakcijama

  • 22

Ivan Bogdanov bio je prava zvezda u Napulju među italijanskim fotoreporterima i medijima. Među 3.000 Delija na San Paolu, koje su očitale pravu navijačku lekciju tifozima Napolija i čuvenim grupama Fedayn i Curva A, bio je i "Ivan Grozni", kako Italijani zovu ovog navijača Zvezde.

VIDEO: Ovako zvuče Delije kada se snimaju iz tunela na San Paolu

I nije iznenađenje što je Bogdanov bio toliko interesantan italijanskim fotoreporterima, jer je upravo on u Đenovi napravio veliki huliganski ispad, kada je na stadionu Marasi 2010. godine u duelu kvalifikacija za EURO 2012. godine inicirao prekid utakmice između Italije i Srbije.

Ivan Bogdanov u Đenovi seče mrežu i pokazuje srednjake; Foto: Guliver/Claudio Villa/Getty Images

Fotografije Bogdanova sa kleštima, kako cepa mrežu kojom su bili ograđeni navijači Srbije, kao i scena dok pali albansku zastavu i salutira sa fantomkom u majici "četnici sever", obišle su Evropu.

Bogdanov je zbog dešavanja u Italiji dobio respekt od navijačkih grupa širom "Čizme", a posebno od Napolitanaca; Foto: Guliver/Valerio Pennicino/Getty Images
Salutiranje je bilo zaštitni znak u Đenovi; Foto: Profimedia/AFP

Svemu tome prethodio je napad na golmana Vladimira Stojkovića, koji je nedavno u velikoj ispovesti opisao kakvu je strahotu preživeo tog dana i kako je strahovao za svoj život i krio se u svlačionici Italije uoči utakmice.

Foto: AP/Tanjug

Tada je Bogdanov postao poznat širom sveta, a dobio je respekt od gotovo svih huliganskih grupa. Napolijevi navijači su mu na navijačkim forumima i društvenim mrežama iskazivali posebno poštovanje. Zato i ne čudi što su ga neki od njih u Napulju jurili za selfi i fotografiju.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Ice Man (@carocciaraffaele) on

Bogdanov je posle deportacije iz Italije dobio zabranu ulaska u zemlju narednih 5 godina, a kada mu je ona istekla, vratio se na "Čizmu" kada je Zvezda gostovala Sasuolu u Ređo Emiliji i tada je takođe bio na "meti" italijanskih reportera, koji su detaljno "skenirali" njegovo ponašanje i tetovaže.

Ivan Bogdanov u Ređo Emiliji na meču Sasuolo - Zvezda; Foto: Guliver/Giuseppe Bellini/Getty Images
Ivan Bogdanov u Ređo Emiliji; Foto: Guliver/Giuseppe Bellini/Getty Images

Tada je Bogdanov imao besprekorno ponašanje i Italijani su pitali da su videli "Ivana Groznog" u potpuno drugom izdanju u odnosu na ono što su videli u Đenovi.

Tako je bilo i na San Paolu, gde je Bogdanov očigledno i primetio da ga fotograf iz Italije fotografiše i prati svaki njegov potez, pa ga je u jednom momentu "streljao" pogledom.

Ivan Bogdanov zamišljeno gleda na San Paolu; Foto: Profimedia/Zuma Press

Ipak, reporteri su uhvatili i nekoliko njegovih različitih reakcija. Na jednoj je pokazivao srednji prst, na jednoj tri prsta, na jednoj je delovalo kao da salutira, a na nekoliko je snimljen i kako peva iz petnih žila.

Zanimljivo je da je u blizini Bogdanova bio i nekadašnji direktor Košarkaškog kluba Crvena zvezda, Davor Ristović, koji je uglavnom bio miran na tribini na fotografijama.

- Vođa navijača Zvezde, koji je poznat u Italiji zbog incidenata u Đenovi 2010. godine, bio je među 2.500 navijača na San Paolu. Prvobitno je rečeno da je "zarobljen" u Srbji, ali to je bila šala, jer je otišao u Napulj. Ali, ponašanje srpskih navijača, kao i samog Ivana, bilo je besprekorno - pišu italijanski mediji.

Pogledajte i njegove fotografije iz Napulja:

Bogdanov u transu; Foto: Profimedia/Zuma Press
Srbovalo se i u Napulju; Foto: Profimedia/Zuma Press
I specijalni pozdrav Bogdanova; Foto: Profimedia/Zuma Press

VIDEO: Pogledajte korteo navijača Zvezde ka stadionu u Napulju

VIDEO: Pogledajte navijanje Delija u Napulju pre početka meča

VIDEO: Zvezda je život, sve drugo su sitnice: Delije grmele posle meča sa Napolijem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    29. novembar 2018 | 18:21

    Sramota jel deca treba na ovoga da se ugledaju...

  • Era

    29. novembar 2018 | 18:38

    Mislim da nije lepo da promovisete ovakve likove..

  • Ja

    29. novembar 2018 | 19:50

    Ljudi, neka mi neko kaže odakle ovim tipovima lova za sva ta putovanja??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA