≫ 

Partizan iščupao bod u 92. minutu, Ivanović spasio crno-bele u Lučanima (VIDEO)

Po teškom terenu strelac za domaći tim Pavlović u 82. minutu, gosti do boda u samoj završnici

  • 63

Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno u Lučanima protiv Mladosti 1:1 u okviru 18. kola Superlige.

Oba gola postignuta su u drugom poluvremenu, Pavlović je u 82. pogodio za vođstvo domaćeg tima, a egal, i bod gostima, doneo je Ivanović u nadoknadi vremena, posle udarca Tošića i odbitka golmana Rosića.

Zoran Mirković je tako "za dlaku" izbegao prvi prvenstveni poraz na klupi Partizana, mada teško da će tim podatkom biti naročito zadovoljan posle još jedne neubedljive predstave svog tima, istina protiv odličnog rivala i još jednog ometajućeg faktora: užasnog terena.

Trebalo bi konačno određene strukture i nadležni koji vode fudbal, uz klubove naravno, da pod hitno urade nešto po pitanju terena u Srbiji, inače ćemo iz vikenda u vikend, iz nedelje u nedelju, iz meseca u mesec, i tako dalje, gledati oranice na kojima lopta "tandrče", a igrači se češće povređuju.

U Lučanima smo videli i jednu komičnu situaciju, manje-više prouzrokovanu stanjem terena, kada je Zdjelar nehotice sapleo sudiju Stojiljkovića, a igrač Mladosti Pejović pao preko glavnog arbitra i povredio se.

Nije bilo mnogo toga vredno pomena iz prvog poluvremena, u 11. minutu Stojković je zaustavio udarac Pejovića, nedugo potom Nikolić je testirao sebe na centaršut sa desnog krila, mada pošteno je reći da to nisu bile prave pretnje po oba golmana.

Težak teren je umarao igrače, ovlažio barut u kopačkama, pa je drugi deo igre ostao za popravljanje utiska.

I bilo je bolje u nastavku, Odita se odmah našao u šansi, ali je zakazao na šutu sa samo pet metara, pa je prilika otišla u nepovrat.

U 67. minutu, Partizan je imao najizgledniju šansu da povede, i to dve u razmaku od samo desetak sekundi: prvo je udarac Miletića nogom zaustavio Rosić, a onda se istakao i paradom na udarac Nikolića glavom.

Oba trenera izmenama su pokušala da unesu svežinu, Pavlović i Ivanović su zaigrali u gotovo istom intervalu, a ispostaviće se da će upravo oni biti kratori konačnog rezultata.

Partizan je kapitulirao u 82. minutu, bio je to sjajan prodor, pre svega velika upornost i snalažljivost Pavlovića pored neodlučnih Markovića i Miletića. Izborio se napadač domaćih za loptu, dobio duel sa Mieltićem, a onda rutiniranim finišem matirao Stojkovića.

Nije imao kud Mirković, pokušao je uvođenjem i Kosovića umesto Šćekića da napadne Mladost iz sve snage. U igri je već bio i Tošić, pa je bilo jasno da će do kraja Beograđani kidisati na gol protivnika.

Upravo je Tošić preuzeo odgovornost u drugom minutu nadoknade, istina prepustili su mu igraču Lučana previše prostora na ivici kaznenog prostora, što je nedopustivo kada imate ispred sebe igrača takvog kalibra - Tošić je šutirao, Rosić mu odbranio, a Ivanović bio najbliži i najbrži da pošalje loptu u mrežu.

Bio je to i poslednji detalj vredan pažnje u zanimljivoj utakmici dva rivala pred malim brojem navijača.

Mladost - Partizan 1:1

(Pavlović 82 - Ivanović 90+2)

MLADOST: Rosić – Pešić, Andrić, Sinđić, Leković – Tumbasević, Pejović – P. Jovanović, Radivojević (od 90. Jevremović), L. Jovanović (od 69. Pavlović) – Odita. Trener: Nenad Milovanović.

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević – Zdjelar, Šćekić (od 86. Kosović), Pantić (od 67. Ivanović), Zakarić (od 80. Tošić) – Nikolić, Rikardo. Trener: Zoran Mirković.

Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

Superliga, 18. kolo

Petak

Bačka - Napredak 3:3

(Bajić 18pen, 73pen, Čeković 58 - Vulić 12, Eskić 66)

Subota

Rad - Vojvodina 0:1

(Đurić 23.p)

Zemun - Radnik 0:0

Mačva - Čukarički 1:0

(Gavrić 19)

Mladost - Partizan 1:1

(Pavlović 82 - Ivanović 90+2)

Proleter - Spartak 18.00

Dinamo - Radnički Niš 18.00

Nedelja

Crvena zvezda - Voždovac 18.00

Nedelja

Crvena zvezda - Voždovac 18

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žika Živac

    1. decembar 2018 | 17:28

    Nemaju svi golmana kao Dinamo Vranje 😁

  • Dokle više!

    1. decembar 2018 | 17:22

    Opet u nadoknadi partizan dao gol slučajnost???

  • Oki

    1. decembar 2018 | 17:36

    Nisam znao da se fudbalska utakmica igra 100 minuta.🤣🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA