Fudbaler Partizana o meču protiv Kosova: Svi smo svesni da je to specifična priča

Marko Janković ističe da ne želi da se bavi politikom

  • 9
Marko Janković u dresu Crne Gore; Foto: Marko Jovanović

Reprezentacija Crne Gore, koju čini i nekoliko srpskih fudbalera, našla se u grupi A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, koju još čine Engleska, Češka, Bugarska i selekcija takozvanog Kosova. Sa igračke strane gledano, “Sokolovi” su imali sreće da, sem Engleza, imaju snagu da se nose sa ostalim ekipama, s tom razlikom što će duel sa nepriznatom državom svakako nositi i određene političke tenzije.

Fudbaler Partizana i standardni reprezentativac Crne Gore – Marko Janković ne želi da se upliće u politička previranja i predviđanja, jer je, kako kaže, sportista koji iznad svega gleda da pomogne svojoj selekciji da ode na završnu smotru.

- Gledajući rivale onako na “papiru”, Engleska je svakako favorit u našoj grupi. Radi se o moćnoj selekciji sa kojom bi svaki pozitivan rezultat bio uspeh – kaže Marko Janković za Telegraf.

Fudbaleri Crne Gore na Marakani u pretposlednjem kolu Lige nacija; Foto: Marko Jovanović

Ostali rivali?

- Niko nije za potcenjivanje, kao što ni njima sigurno neće biti dobro ako potcene Crnu Goru. Češka ima kvalitetnu selekciju, koja neguje čvrst disciplinovan fudbal i pomalo me asocijraju na Poljake, sa kojima smo se okušali u kvalifikacijama za Mondijal.

- Bugari takođe imaju kvalitetan tim i oni će svakako biti naš glavni takmac na putu ka Evropskom prvenstvu. Što se tiče Kosova, ne znam šta bih rekao, ne poznajem ih uopšte kao ekipu, ali će taj meč svakako biti specifičan sam po sebi...

Navijači tzv. Kosova; Foto: Profimedia/AFP

Mislite na tenzije van terena?

- Tako nekako, ali ne želim da se uplićem u tu priču. Bavim se fudbalom, ne politikom i onda nije moje ni da komentarišem, jer ne želim da budem pogrešno protumačen. A, svi smo svesni da je priča specifična...

- Moja želja je samo da Crna Gora odigra što bolje u tim kvalifikacija, da ispravimo neke propuste iz Lige nacija, koja nam je i poslužila da se uigramo. Imali smo svoj put i želju za rezultatom, ali i dosta pehova, povreda igrača, koji će, nadam se, u narednim kvalifikacijama mimoići selekciju – jasan je Marko Janković.

Inter stoji bolje od Rome na tabeli, Inter je u boljoj formi, a dvojka u Rimu nosi kvotu 2,60! Ukoliko verujete ipak u domaće, kec je 2,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Roma - Inter.

VIDEO: Pogledajte kako je Dejan Savićević reagovao tokom pesme Delija o UEFA i Kosovu

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novosadjanin

    2. decembar 2018 | 18:17

    Bratski derbi

  • Partizan pa Bog

    2. decembar 2018 | 20:21

    Svi Srbi koji igraju za milogorce treba da bojkotu tu utakmicu , ili ce u suprotnom biti izdajnici a takodje i Tumbakovic .

  • glisa

    2. decembar 2018 | 18:53

    treba napraviti srpski zid isti kao i kineski i resiti problem sa siptarima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA