Mesi i Ronaldo konačno jedan do drugog: Prihvatili poziv za najveći meč u istoriji fudbala!

Najveće zvezde svetskog fudbala uveličaće spektakl na Bernabeu

  • 0
Fudbalska reprezentacija Portugalije, Argentine, Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi Foto: AP/Tanjug

Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi dugo nisu viđeni jedan do drugog, jer Ronaldo više ne igra u Realu, pa nema njihovih međusobnih duela na El Klasiku, dok ceremonije za individualna priznanja bojkotuju ove godine, jer ih redom dobija Hrvat Luka Modrić.

Ali, prva prilika da ih vidimo na jednom mestu je već u nedelju, kada će na Santjago Bernabeu biti odigran revanš susret finala Kopa Libertadores između River Plejta i Boke Juniors.

Ronaldo i Mesi su dobili poziv predsednika Reala Florentina Pereza i načelno su prihvatili da budu gosti "najveće fudbalske utakmice u istoriji", kako mnogi već zovu duel Rivera i Boke na Santjago Bernabeu.

Argentinski giganti duel za titulu šampiona Južne Amerike igraju čak 10.000 kilometara dalje od svog grada zbog nereda koji su viđeni pre nekoliko nedelja, kada je trebalo da se odigra revanš na Monumentalu, gde su navijači Rivera napali autobus sa igračima Boke i tom prilikom povredili nekoliko fudbalera, a za to je na kraju okrivljena i mafija.

Meč je zatim odlagan, pa otkazan, da bi konačno bila doneta odluka da se igra na Bernabeu 9. decembra sa početkom od 20.30.

Meč na Bernabeu zakazan je za nedelju od 20.30; Foto: Profimedia, Wikipedia

U prvoj utakmici na Bombonjeri bilo je 2:2, a važno je istaći da u revanšu ne važi pravilo gola u gostima, pa ćemo u slučaju da bude nerešen rezultat posle regularnih 90 minuta, gledati produžetke.

Takođe, na Bernabeu će i Boka imati svoje navijače, što ne bi bio slučaj da se igralo na Monumentalu, što garantuje neverovatnu atmosferu, kakvu samo argentinski navijači znaju da prirede, i to na najlegendarnijem fudbalskom stadionu na svetu.

Inače, tapkaroši su već počeli da "deru navijače, pa je bilo slučajeva da neki daju i po 3.000 evra za kartu.

VIDEO: Kad se fudbal pretvori u rat zbog Rivera i Boke!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA