≫ 

Pozvali smo ljude koji istražuju sumnjive utakmice u Srbiji: Ne zovite više zbog toga. Doviđenja!

Član etičke komisije koja, navodno, proverava sporne mečeve ove sezone nije bilo raspoložen da ponudi više informacija vezanih za sporne utakmice od početka sezone

  • 1

Fudbalska javnost u Srbiji, onaj mali deo koji to još zanima, više nije siguran da li se nešto konkretno preduzima po pitanju provere spornih utakmica Superlige na kojima je, prema određenim informacijama, ali i samim pregledom snimaka tih mečeva, bilo neregularnosti. 

Kao što smo već pisali, u pitanju su utakmice Zemun - Rad, Proleter - Radnički i Partizan - Dinamo Vranje.

Iako je više medija prenelo informaciju da se navodne sumnjive okolnosti vezane za sva tri meča ispituju od strane Etičke komisije Fudbalskog saveza Srbije, to se ne može sa sigurnošću potvrditi, jer je teško dobiti bilo kakvu informaciju iz "prve ruke".

Pokušaj da saznamo da li je zaista pokrenuta bilo kakva istraga protiv jednog ili više klubova i dokle se stiglo u tome, završio se bez uspeha, jer iz nekog razloga u Etičkoj komisiji nisu voljni da diskutuju na osetljivu temu.

- Ja mislim da ste vi pogrešili, molim vas da me oko toga više ne zovete. Doviđenja - šturo nam je, vidno iznenađen pitanjem, odgovorio jedan od članova Etičke komisije, odeljak za istrage, i ubrzo prekinuo vezu.

Javnost je, dakle, ostala uskraćena na važno pitanje, dokle se stiglo u istrazi, ima li pomaka, osumnjičenih, te da li je ona uopšte pokrenuta povodom sumnji bilo koje od pomenutih utakmica, odnosno aktera istih.

Po staroj narodnoj "tresla se gora, rodio se miš", tako će, nekako smo sigurni, proći i ova, još jedna neslavna superligaška epizoda, koja je pobudila veliku pažnju.

Kad smo već kod pasivnosti nadležnih organa, čudno je blaga reč da se opiše odustvo bilo kakve reakcije organa FSS i povodom dešavanja u vranjskom Dinamu čije je rukovodstvo jednog igrača otpustilo, a još dvojicu suspdnovalo zbog sumnji da su nečasnim radnjama pomogli rivalima da dođu do golova i pobeda.

Navodno je jedan od njih, golman Uroš Đurić, priznao da mu je nuđen novac da sporadično "zažmuri" protiv Partizana čiji su igrači do vrha napunili njegovu mrežu.

Iz FSS-a smo do sada mogli da čujemo reakciju čoveka zaduženog za regularnost takmičenja Dragiše Binića, koji je, na osnovu izveštaja delegata, meč Proletera i Radnikog već proglasio regularnim, ali je zato najavio istragu vezanu za meč Partizan - Dinamo. 

Do daljeg, ostaće glavni utisak za sve ljubitelje fudbala ove sezone: nikad više sumnji u nameštanje mečeva, a nikad manje provera.

VIDEO: Poslušajte izjavu Zorana Mirkovića na pitanje o sumnjama koje su se pojavila o meču Partizana i Dinama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA