≫ 

Partizan stavio Zdjelara na transfer listu: Nekoliko klubova je već zainteresovano!

Eventualno angažovanje Evertona će doneti određena pomeranja na poziciji zadnjeg veznog, gde je već nagomilan igrački kadar

  • 14
Saša Zdjelar Foto: Marko Jovanović

Angažovanje Evrtona Luiza iz italijanskog SPAL-a, na kom Partizan već radi, a o čemu je Telegraf pisao, izazvaće neka druga pomeranja u postojećem igračkom kadru crno-belih, što se dalo i pretpostaviti.

Ipak, malo iznenađenje (ili, pak - ne) svakako predstavlja činjenica da klub iz Humske namerava da u predstojećem zimskom prelaznom roku proda i – Sašu Zdjelara, koji, iako mahom igra standardno, nije u planovima za budućnost, pa se nalazi na listi za transfere u zimskoj “pijaci”, saznaje Telegraf.

Rekosmo “iznenađenje” zbog činjenice da je Zdjelar u Partizan stigao u januaru ove godine i to isprva kao pozajmljen fudbaler Olimpijakosa. A, zatim su crno-beli u julu otkupili njegov ugovor od Grka i obavezali ga saradnjom do 30. juna 2021. godine.

Počelo je bajkovito, ali kako su kola ubrzo krenula nizbrdo (promena trenera, ispadanje iz Lige Evrope, slabi rezultati u Superligi...), u Humskoj su shvatili da je vreme za korenite promene.

Partizan, posle svega što se izdešavalo u prethodnih nekoliko meseci, kako sa izborom fudbalera, tako i sa refleksijom njihovog učinka na terenu, namerava da u potpunosti promeni koncept u budućnosti.

Tome u prilog rekonstrukcija u svim linijama, od defanzivne linije (traže se oba beka i štoper), preko manevra, gde vrata odlazaka i dolazaka širom otvorena (pomenusmo već Evertona, a razmatraju se još neki fudbaleri), do napada, u kome nedostaje efikasan golgeter.

Eventualni povratak Evertona Luiza izazvaće prodaju drugih igrača Partizana; Foto: Marko Todorović

Klub iz Humske će pre svega težiti da proda fudbalere koji su duže vremena u timu i to se odnosi na sve linije, pa i pomenutu poziciju zadnjeg veznog na kojoj je planirano angažovnje Evetona.

Otuda verovatno i ideja o rastanku sa Sašom Zdjelarom, kako se dodatno ne bi nagomilavao ionako nagomilani kadar na pojedinim mestima u timu. Za Zdjelara postoji interesovanje nekoliko klubova (ne i konkretna ponuda), a iz izvora bliskih klubu, može se čuti da Partizan neće previše ni “zatezati” sa visinom obeštećenja.

Cno-beli će pokušati da vrate uloženi novac u vezistu, eventualno i nešto zarade ukoliko se za tako ukaže prilika. Sve zavsi šta bude “na stolu”.

VIDEO: Partizanov akvarijum i Saša Ilić u njemu

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽

    6. decembar 2018 | 13:07

    Вратиће уложено, него како. Ко и за Суму😂😂😋

  • Y

    6. decembar 2018 | 13:12

    Ne treba im ni: Miletic (sa kosom) , Scekic, Zakaric, Markovic, Zdjelar, Nikolic. To je pola tima. Jedini dobri su Miletic (cela) Stojkovic Pantic i Riki (delimicno)

  • Dejan

    6. decembar 2018 | 15:37

    Ma neka ostave momka na miru, a neka prodaju dukljane (Scekic, Kosovic, Jankovic).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA