≫ 

Partizan neočekivano dobio 750.000 evra od farmaceutske kompanije!

Još pre osam godina potpisan ugovor o sponzorstvu, koji je ispoštovao samo klub iz Humske

  • 17

Davno potpisani i jednostrano neispoštovani sponzorski ugovor, doneće Partizanu u skoroj budućnosti sasvim respektabilnu cifru – 750.000 evra (računajući kamate), koje se posle sudskog spora može kategorisati i kao svojevrsno obeštećenje, saznaje Telegraf.

Poraženi u ovom slučaju je farmaceutska kuća “Galenika”, koja na raznorazne načine pokušava da se ratosilja potraživanja iz Humske, iako je sud rekao svoje.

Radi se o ugovoru crno-belih, koji je potpisan sa “Galenikom” u mandatu Dragana Đurića još 2010. godine. Pomenuta farmaceutska kuća je sklopila dogovor sa crno-belima po kome je na ime sponzorstva trebalo da isplati oko 400.000 evra (tada 42.600.000 dinara).

Klub iz Humske je ispunio sve svoje obaveze isticanjem loga pomenute kompanije, ali je za uzvrat, umesto pomenutih 400.000 evra, Partizanu isplaćeno samo 20.000 evra, posle čega “Galenika” više nije poštovala ugovor.

Zgrada farmaceutske kompanije Galenika; Foto: Milena Đorđević

Prvi put se za pomenuti spor saznalo 2013. godine, kada su pojedini članovi tadašnjeg Nadzornog odbora “Galenike” javno priznali da ugovor sa Partizanom jeste potpisan, ali ne i ispoštovan. Spor, naravno, ni tada nije rešen, pa je na kraju sve završilo pred sudom.

S obzirom na brzinu rešavanja sudskih procesa u našoj zemlji, vremenom su i kamate narasle i “dogurale” cifru do sasvim pristojnih 750.000 evra, u trenutku kada je proces okončan u korist crno-belih.

Sada ipak postoje i neki pritisci sa strane da se Partizan odrekne 500.000 evra i, umesto celog iznosa, prihvati naknadu od 250.000 evra. Ali teško da će se tako nešto dogoditi, jer niko u Humskoj nije baš toliki avanturista da zavlači ruku u sopstveni (prazan) džep.

VIDEO: Partizanov akvarijum i Saša Ilić u njemu

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • C. Z.

    7. decembar 2018 | 11:38

    Pametno, trebaju im lekovi da leče komplekse!!!

  • Костадин

    7. decembar 2018 | 18:21

    То је она екипа Гробара из СПС што су касније хапшени јер су упропастили Галенику таквим уговорима. И ово је један вид штетних уговора, него је сигурно запело око таљења, па нису исплатили паре. А и Галеника је већ била у були, али нема везе, за Партизан се прави уговор, држава је гарант. Тада је Партизан био државни пројекат и сипали су му паре одасвуд.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    7. decembar 2018 | 13:03

    Можда и није неочекивано. Можда су прочитали ваш синоћни текст о њиховим "успешним" тимчићима, па да помогну. Лекови за притисак, за срце...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA