≫ 

Srbin dominira u Mariboru! Štoper, a drugi strelac ekipe, Partizan ga se lako odrekao...

Saša Ivković igra sezonu karijere u lideru slovenačkog šampionata, novi gol postigao protiv Rudara na gostovanju

  • 0

Fudbaleri Maribora nastavili su dominaciju u slovenačkom prvenstvu, rešeni su "ljubičasti" da vrate primat u domaćoj ligi posle gubitka titule prethodne sezone, a na tom putu vodi ih - Srbin!

Saša Ivković (26), bivši fudbaler Partizana i Voždovca postigao je novi gol za Viole, već šesti ove sezone, za potvrdu trijumfa Mariborčana nad Rudarom iz Velenja od 3:1.

Ivković je bio najbolji u skoku u 59. minutu, glavom pogodio gol na centaršut iz kornera, "ubio" utakmicu koja je u nastavku protekla u rutiniranju posla gostiju.

Pre toga, Mlakar u 35. i Zahovič u 52. minutu pogađali su mrežu Rudara, a Črnčič krajem poluvremena za ekipu iz Velenja.

Ivković je inače od januara ove godine u Mariboru, u Sloveniju je stigao posle tri sezone provedene u Voždovcu, gde se afirmisao i "zapao za oko" stranim klubovima, od kojih su "ljubičasti" bili najkonkretniji.

Sa šest golova Ivković je trenuto drugi strelac tima, isti broj ima i ikona kluba Tavareš, dok prvo mesto sa po devet pogodaka dele Mlakar i Zahovič, ali učinak srpskog fudbalera je utoliko značajniji jer, za razliku od trojice pomenutih, igra na poziciji štopera.

Momak rođen u Vukovaru pre 26 godina, prošao je Partizanovu fudbalsku školu, bio i profesionalac u Humskoj dve sezone (2013-2015), međutim nije dobio pravu priliku da ostavi dublji trag u crno-belom.

Maribor je pobedom u Velenju učvrstio prvo mesto na tabeli sa 12 bodova više od Olimpije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA