Kokeza prvi put o Krstajićevoj smeni, o VAR tehnologiji u Superligi, prijateljskoj utakmici Srbije u Banjaluci...

Prvi čovek FSS govorio o aktuelnim temama na svečanosti koju je organizovao FK Borac iz Banjaluke

  • 7
Slaviša Kokeza Foto: Marko Jovanović

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza u društvu užeg rukovodstva FSS-a, bio je gost na "crveno-plavoj" večeri koju je organizovao FK Borac iz Banjaluke. 

Tom prilikom osvrnuo se na niz pitanja koja "muče" srpsku javnost po pitanju rada FSS, statusa selektora Krstajića, uvođenja VAR tehnologije na utakmice superlige...

Prvo je, ipak, pažnju posvetio domaćinima.

- Posebna mi je čast što smo mi iz FSS došli da uveličamo manifestaciju Borca, kluba sa najvećom tradicijom i najvećeg brenda Republike Srpske. Svi iz grada, republike, FS RS i mi iz FSS, naći ćemo način da pomognemo Borcu. Mislim da je došlo vreme da se Borac vrati u Premijer ligu BiH, a onda za godinu, dve, ne više od tri, da titulu iz Sarajeva ili Mostara vrati u Banjaluku. Građani Banjaluke, ljudi u Srpskoj to zaslužuju - rekao je prvi čovek FSS, prenosi Mondo.

Selektor Srbije Mladen Krstajić i Predsednik FSS Slaviša Kokeza Foto: MN Press

Nije tajna da Banjaluka podržava i navija za "orlove" i da bi rado gostila reprezentaciju Srbije. Ipak, problem je zgusnut raspored mečeva Srbije.

- Na tu temo smo razgovarali pre 10 ili 15 dana u FSS i ideja postoji. Videćemo da pronađemo način kako bismo to realizovali. Sve što bih rekao bi bilo nerealno i neozbiljno. Rekao sam da bi Srbija mogla da odigra prijateljsku utakmicu u Banjaluci, ali više od toga ne mogu da kažem jer nemam relevantne informacije. Moramo biti svesni da sada prijateljskih mečeva gotovo i nema otkako je uvedena Liga nacija, pa je i to dodatna otežavajuća okolnost. Za sada jedino znamo da će Srbija igrati jednu prijateljsku utakmicu u martu. Darko Kovačević i Nenad Bjeković se bave tim delom posla i u završnim su dogovorima sa jednom evropskom reprezentacijom - rekao je Kokeza.

Novinare u Banjaluci zanimao je stav Kokeze o statusu aktuelnog selektora Srbije Mladena Krstajića o čijoj se smeni spekuliše. Inače, Krstajić je bio najavljen na "crveno-plavoj" večeri, ali se nije pojavio.

- Mediji izveštavaju i pišu šta misle da treba, to je u opisu njihovog posla. Ja ne znam da li ste nekad čuli moju izjavu na tu temu - izjavio je Kokeza na temu smene selektora.

Kokeza je rekao uvođenje VAR tehnologije u Superligu nije realan scenario ni za narednih godinu dana.

- Razgovarali smo na temu VAR sa ljudima iz UEFA i FIFA. Sačekaćemo još najmanje godinu dana, jer je sama video tehnologija jako skupa i za klubove i za FSS, ali verujem da ćemo zajedno raditi na tome i ukoliko to zaživi u UEFA i FIFA takmičenjima, u tom pravcu će raditi i FSS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Стеван2.0

    8. decembar 2018 | 02:32

    Рече кокеза кад се уведе у лиги шампиона и ми ћемо. Ево уводи се од осмине финала а ми ћемо још да чекамо???? Ко је рекао толико и вреди реч....

  • 🌐

    8. decembar 2018 | 00:10

    Znaci Krstajic ostaje,neidemo na prvenstvo, neko ce drugi biti kriv iduce godine na kraju kvalifikacija. Kokeza rece da ce 5 decembra dati izjavu al ja je nisam video. Ako njima odgovaraju prazni stadioni neka nastave ovako.

  • Dragan

    8. decembar 2018 | 00:32

    Krstajica mozda mogu da smene.Iako to ne zasluzuje.Krucijalno pitanje je,a ko ce da smeni Kokezu.Sansu ima jedino onaj koji ga je i postavio.A veliki je fan Zvezde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA