≫ 

Savićević je pre 27 godina radio ono što danas radi Mesi: Genijalnim potezom prevario šestoricu i pomogao Zvezdi da postane prvak sveta! (VIDEO)

Majstorija Zvezdine desetke trasirala je crveno-belima put ka pobedi u Tokiju nad Kolo Kolom, a ni crveni karton u završnici prvog poluvremena nije mogao da spreči pokoravanje planete

  • 12
Zvezda na krovu sveta u Tokiju; Printskrin: Youtube

Crvena zvezda je na današnji dan, pre 27 godina postala prvak sveta! Crveno-beli su u Tokiju, u finalu Interkontinentalnog kupa šampona slavili protiv Kolo Koloa sa 3:0 i tako se posle titule prvaka Evrope u Bariju, okitili i titulom prvaka sveta!

Dva gola za Zvezdu u finalu postigao je Vladimir Jugović (u 19. i 58. minutu), a jedan Darko Pančev u 72. minutu, čime je postavio konačan rezultat.

Zvezda je od završnice prvog poluvremena igrala sa igračem manje, pošto je Dejan Savićević dobio crveni karton.

Ipak, "Genije" je fenomenalnom asistencijom za Jugovića u 19. minutu trasirao put Zvezde u finalu, a crveno-beli su i sa igračem manje pokazali da su u to vreme bili jedan od najmoćnijih timova sveta.

Nedavno je nešto slično uradio Lionel Mesi, kada je jednom asistencijom pokorio čitavu odbranu protivnika, a Savićević je isto to radio i pre 27 godina.

Iako je Zvezda posle titule u Bariju ostala bez velikih zvezda - Prosinečkog, Stojanovića, Binića, Šabanadžovića i Marovića, njihovo odsustvo nije se osetilo. Mladi Vladimir Jugović je to nadomestio, a posle utakmice u Tokiju dobio je nadimak "Zvezdino dete sa druge planete".

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) on

Tada je nastao i slogan - Srbija do Tokija, a Zvezda je imala veliki broj navijača na toj utakmici, što onih koji su proputovali ceo svet da bi borili klub, što domaćeg stanovništva, koje je Zvezda osvojila svojim fudbalom i stilom igre.

Pogledajte i video Zvezdinog osvajanja sveta u Tokiju.

VIDEO: Borjan otkrio zašto je počeo da nosi trenerku na utakmicama Zvezde

Liverpul pred odlučujući duel s Napolijem u Ligi šampiona čeka teško gostovanje Bornmutu, gde dvojka nosi kvotu 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Bornmut - Liverpul.

Espanjol je odlično počeo sezonu, ali u poslednje vreme pada, dok Barsa podiže formu i u dobrom raspoloženju čeka gradski derbi, u kojem dvojka ima kvotu 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Espanjol - Barselona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Podgorica

    8. decembar 2018 | 22:12

    Dobar je bio dpsovac. Kasniji potezi su bili razbijanje SCG i priznanje Kosova.

  • Petar

    8. decembar 2018 | 14:50

    Ne jedan od najboljih. Tada je kako titulom tako i na papiru bio jedan jedini i najbolji tim planete. ZVEZDA

  • Zeksss

    8. decembar 2018 | 14:13

    Dejo je bio igrac svetske klase... mozda ne tako popularan kao mesi utd.. iz razloga jel dolazi sa balkana.. ali u svakako taj kalibar igrača.. kao sto su bili i "Piksi i prosinecki.. imali smo naravno jos dosta dorbih igraca koji su bili extra klasa.. ali ne kao ovi.. tipa Mijatović, Mihajlović,.. dosta igraca iz Hrvatske..itd,itd... sve u svemu Jugoslavija je izbacila mnogo dobrih igrača... i da smo sada ovog momenta zajedno... bili bi jedni od najboljih reprezentacija u svetu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA