≫ 

Ozila "ubijaju" leđa zbog video igrica! Otkriven pravi razlog što Nemca od oktobra nema u postavi Arsenala

Nemački specijalista izneo teoriju koja, izgleda, ima smisla kada je u pitanju fudbaler "Tobdžija"

  • 0

Nemački fudbaler Mesut Ozil od početka oktobra je van stroja zbog povrede leđa, a prema pojedinim teorijama razlog sporadičnog bola koji mu se javlja nije udarac ili istegnuće tokom treninga i utakmica - već su video igrice krive za njegovo stanje!

Ovakav uvid u stanje Arsenalovog fudbalera izneo je ugledni profesor sa kelnskog Medicinskog fakulteta Ingo Frobose, koji tvrdi da je dugotrajno sedenje najverovatniji razlog bolova koje Ozil trpi u poslednje vreme.

Inače, za one koji ne znaju, Ozil je strastveni poklonik video igara čime se jednom i javno pohvalio "fotkom" na instagramu pred dva monitora i džojstikom u ruci.

Novinari Bilda, zainteresovani za Ozilovo stanje u Arsenalu, konsultovali su pomenutog stručnjaka koji se složio da upravo dugotrajno sedenje može biti razlog problema koje ima Nemac.

- Da, to (sedenje uz igrice) može biti razlog što ga bole leđa - rekao je ekspert sa kelnskog fakulteta, specijalizovan za sportsku nauku, uz to dodao:

- Profesionalni sportisti vrlo brzo počinnu da osete posledice višesatnog sedenja nego ljudi koji se rekreativno bave sportom ili oni koji uopšte nisu sportisti.

Inače, omiljena Ozilova igrica je "Fortnite", gde ima nalog, a uvidom u isti otkriveno je da nemački fudbaler ima čak 5.221 meč koji je odigrao onlajn.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA