≫ 

Majko mila, kakav meč!!! River u produžecima zadao najteži udarac Boki u istoriji, Kopa Libertadores je crveno-beli! (VIDEO)

Strelac odlučujućeg gola bio je Kolumbijac KIntero na početku drugog produžetka

  • 22

Šta reći, šta napisati, kako početi izveštaj sa utakmice koja budi i onu najskriveniju emociju? Utakmice između River Plejta i Boke Juniors... Ali ne one obične, ako takve uopšte i postoje kada ova dva tima igraju, nego one istorijske u finalu Kopa Libertadores!

Utakmice koja pobedniku donosi veliki trofej, ali i ''istorijsku besmrtnost'', dok će poraženi morati da živi sa tom sramotom i tugom dugi niz godina. A sa tom tugom i sramotom živeće navijači i igrači Boke koji su poraženi u revanšu od Rivera rezultatom 3:1 (0:1). Podsetimo, prvi meč je završen rezultatom 2:2 i gol u gostima ne važi u finalu ovog takmičenja.

RIVER PLEJT - BOKA JUNIORS 3:1

(Prato 69, Kintero 108, Martinez 120 - Benedeto 44)

RIVER: Armani, Montiel (Majada 74), Maidana, Pinola, Kasko, Enco Perez, Poncio (Kintero 58), Fernandez (Zukulini 110), Palasios (Alvarez 97), Piti Martinez, Prato.

Klupa: Luks, Kuarte, Mora.

BOKA: Andrada, Bufarini (Tevez), Iskijetos, Magalan, Olasa, Nandez, Barios, Perez (Gago 89), Vilja (Hara 96), Pavon, Benedeto (Abila 62)

Klupa: Rosi, Golc, Gago, Zarate.

Namerno smo poraženu ekipu i njen bol istakli pre pobednika, jer se stiče utisak da je ta tuga mnogo veća nego ona radost. Isto bi bilo i da je konačan ishod bio drugačiji. Jednostavno, ovo su utakmice zbog kojih je fudbal najvažnija sporedna stvar na svetu.

Heroj Rivera bio je Kintero koji je u 108. minutu postigao pogodak za četvrti trofej Rivera u ovom takmičenju. Prethodno je Prato u 69. minutu izjednačio rezultat posle vodećeg gola Benedeta za Boku pred kraj provg poluvremena. Tačku na sjajnu veče Rivera stavio je Martinez u 120. minutu, kada je izašao na prazan gol Boke posle kontre i činjenice da je golmna Andrada otišao da proba da izjednači.

Tužno je samo to što je revanš morao da se igra u Madridu, na stadionu Santajgo Bernabeu, zbog velikih nereda koji su viđeni pred onu utakmicu na El Monumentalu. Podsetimo, meč je odložen za 24 sata zbog napada na Bokine igrače, potom i sutradan nije odigran. Boka nije ni želela da ga igra, tražila je trofej bez borbe na terenu, ali je CONMEBOL odlučio da finale preseli u špansku prestonicu.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Autentičnost ovog derbija je, na neki način, izgubljena. Onim najvernijim navijačima je bilo zabranjeno da dobiju karte, ali su zato tu bile velike fudbalske zvezde. Pre svega Leo Mesi sa sinom, Antoan Grizman, Dijego Godin, Dijego Simeone, ''pola'' Juventusa sa Dibalom i Kjelinijem, Luisom Ibanjezom, Džejmsom Rodrigezom, ali i srpskim trenerom Slavišom Jokanovićem.

Svi oni mogli su da vide ''stisnutu'' igru oba tima na početku meča. Logično, s obzirom na to koliko je ulog bio u pitanju. Boka je propustila dve prilike u prvom delu prvog poluvremena, da bi do gola stigli u 44. minutu. Benedeto je nasamario odbranu Rivera, rutinski rešio situaciju jedan na jedan i narugao se protivničkom defanzivcu.

Izašao je iz igre u 62. minutu i samo sedam minuta kasnije se uhvatio za glavu posle šuta Prata. Napadač Rivera je iskoristio dodavanje Palasiosa i u 69. minutu poravnao rezultat. Ni iz čega, reklo bi se.

River je posle gola zaigrao mnogo bolje, ali se otišlo u produžetke gde je Barios već u 92. minutu dobio drugi žuti karton, automatski crveni, čime je ostavio Boku na cedilu.

Kintero je to iskoristio majstorskim udarcem u 108. minutu i već tada je bilo jasno da će River biti šampion. Međutim, vredi pomenuti da je Boka u 120. pogodila stativu, potom z kornera primila i treći gol. Zvuči neverovatno, ali je Boka izgubila svoje peto finale. Ovo verovatno najviše boli.

POGLEDAJTE I NAJBOLJE FOTOGRAFIJE SA MEČA:

Foto: Tanjug AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug / AP
Foto: Tanjug/AP

U NASTAVKU POGLEDAJTE I KAKO JE TEKAO TELEGRAFOV BLOG UŽIVO:

KRAJ! RIVER JE ŠAMPION KOPA LIBERTADORES!

120. minut -  GOLLL Martinez je strelac, River vodi 3:1

108. minut - GOLLL! River vodi, Kintero je strelac.

105. minut - KRAJ PRVOG PRODUŽETKA!

97. minut - Tinejdžer Alvarez je ušao u igru umesto asistenta Palasiosa.

96. minut - Izmena u Boki, Hara je zamenio Vuilju kako bi pokrio ''rupu'' posle isključenja Bariosa.

92. minut - Auuu, kakva greška Bariosa! Faul za drugi žuti karton i automatski crveni karton. S pravom je poslat u svlačionicu!

90. minut - KRAJ! IGRAJU SE PRODUŽECI!

81. minut - Sudija Kunja iz Urugvaja polako gubi konce! Svirao je faul za Boku, iako je njihov igrač bio grub.

78. minut - Još jedna sporna situacija! Igrači Boke su tražili penal, sudija pokazao na indirektan udarac. Ništa, posle svega!

75. minut - Psihološki momenat je na strani Rivera. Logično, s obzirom na to da su izjednačili u pravom trenutku.

69. minut - GOLLLL! River je izjednačio. Sjajna asistencija Palasiosa i gol Prata, drugi u finalnoij seriji!

62. minut - Dve izmene! Umesto kapitena Rivera Poncija ušao je Kinteru, a umesto strelca jedinog gola do sada, Bendeta, ušao je Abila!

56. minut - Da li je bio penal za River? Andrada je pokupio Prata, pritom je dobio udarac u koleno, ali sudija Kunja nije svirao jer je lopta već pobegla igraču domaćeg tima.

53. minut - Novi slobodnjak za Boku. Ovoga puta je Olasa pokušao i pogodio je samo živi zid.

47. minut - Prva šansa u nastavku je bila za River. Šut Naća Fernandeza je završio pored stative.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

45. minut - POLUVREME!

44. minut - GOLLLLLL! Boka vodi 1:0, strelac je Bendeteo koji je izašao ''jedan na jedan'' sa Armanijem posle sjajne akcije gostiju.

40. minut - Opasna kontra Rivera, ali ništa od gola. Gonsalo Martinez je prebacio loptu preko gola.

29. minut - UUUUU, kakva je ovo šansa bila za Pereza! Uhvatio je odbijenu loptu posle slobodnjaka, ali je lopta prohujala pored stative gola Rivera.

27. minut - Kakva glupost igrača Rivera! Boka ima slobodnjak na 18 metara, posle greške kapitena Poncija koji je napravio faul. Loš prijem i bio je u problemu.

22. minut - Problemi za River! Boka ponovo ima šansu da ubaci u kazneni prostor. Vredi pomenuti i da je River pre toga zapretio posle kornera.

15. minut - Primetna je očigledna nervoza kod igrača oba tima. U pravu su bili psiholozi koji su nekoliko dana raniej najavljivali da bi strah od poraza mogao da ''ubije'' utakmicu!

10. minut - Kako ovo nije gol? Perez je sa sedma metara šutirao, bio je sam, ali je lopta jedva došla do Armanija.

9. minut - Umalo autogol Maidare, biće korner za Boku.

4. minut - Prva šansa za River, Martinez je centrirao u peterac.

1. minut - Počela je utakmica u Madridu.

Fudbaleri Boke fotkaju tribine stadiona Reala Foto: Guliver/Matthias Hangst/Getty Images

19.55 - Na stadionu Santjago Bernabeu nalazi se i napadač Atletika iz Madrida Antoan Grizman, kao i defanzivca tog kluba Dijego Godin.

19.45 - Poznati su i sastavi:

RIVER: Armani, Montiel, Maidana, Pinola, kasko, Enco Perez, Poncio, Fernandez, Palasios, Piti Martinez, Prato.

BOKA: Andrada, Bufarini, Iskuerdos, Magalan, Olaca, Nandez, Barios, Perez, Vilja, Pavon, Benedeto.

18.20 - Bokini fanovisu prilično zadimili, pa završili na zvaničnom nalogu FIFA! U isto vreme, Boka je već krenula na stadion iz svog hotela.

17.37 - Policija je u punoj pripravnosti!

Pogledajte video snimak sa ulica Madrida na kom se jasno vidi sa kakvim ''snagama'' policija raspolaže.

17.00 Poznata navijačica Rivera ponovo je izdominirala

Telegraf je već pisao o pop pevačici Melisiji koja obožava da polugola promoviše River. Takav slučaj je bio i na dan meča revanša finala Superklasika.

Pogledajte fotografiju:

16.15 - Real je u ovom trenutku počeo svoju utakmicu protiv Ueske i prema navodima španskih medija planiraju brz povratak za Madrd zbog Superklasika. Naime, fudbaleri ''kraljevskog kluba'' žele da iskoriste to što se meč igra na njihovom stadionu i uživo gledaju finale Kopa Libertadores.

15:20 - Pogledajte samo kakav su prijem imali fudbaleri Boke pred hotelom gde su ih okupirali navijači, van sebe od euforije.

13:57 - Raste temperatura u Madridu, pojavio se i jedan od vođa grupe navijača Rivera, ćelavi, istetovirani rmpalija, koji je u centru pažnje, dok ga ostali prate.

Fanovi Rivera u stanju ekstaze Foto: Tanjug/Ap
Ludo se zabavljaju navijači Rivera, pesma ne prestaje, ćelavi, tetovirani rmpalija vodi navijanje Foto: Tanjug/Ap

13:38 - Pogledajte dolazak novog kontigenta navijača iz Argentine u Madrid.

13:32 - Navijači Rivera okupili su se ispred hotela sa igračima, pogledajte kakav je ambijent trenutno tamo.

13:12 - Naravno da je finale Kopa Libertadores jedinstvena prilika da navijači oba kluba prisustvuju istoriji. Avioni na relaciji Buenos Ajres - Madrid prebukirani su ovih dana, među putnicima je i veliki broj "hard kor" huligana koji će pokušati da se profiltriraju uprkos činjenici da neki od njih imaju zabrane izlaska iz Argentine zbog istorije incidentnih ponašanja.

O tome više OVDE.

13:o0 - Da li ste znali da je Riveru ovo već peto gostovanje u Madridu? Ovu i još neke manje poznate činjenice o duelima dva najveća argentinska kluba u Kopa Libertadores možete pročitati OVDE.

12:30 - O derbiju Rivera i Boke za Telegraf je pričao bivši igrač Zvezde Lučo Ibanjez. Opširnije o tome OVDE.

Navijači Boke pristižu u Madrid, oni koji su već stigli ih dočekuju Foto: Tanjug/AP
Policajci sa psima tragačima kontrolišu stadion Foto: Tanjug/Ap
Madridski trgovci dobro će profitirati od prodaje autentičnih artikala finala Kopa Libertadores Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grejv

    9. decembar 2018 | 15:05

    Koje vugle ovi Gaucosi..zavidim im..bice to tekma..buka..decibeli..Steta sto se igra u fensi gradu Madridu...kad vec nisu mogli u Argentini trebali su u Milan...zabari su pravi tifozi...madridjani fenseri i seleferi..

  • lemi

    9. decembar 2018 | 23:11

    gledao sam vredelo je

  • Beliver

    9. decembar 2018 | 23:11

    Najbolja utakmica koju sam gledao u poslednje vreme

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA