Milojević uradio nešto što dosad nije uspelo nijednom srpskom treneru!

Šef stručnog štaba crveno-belih dobiće drugu uzastopnu Zlatnu loptu FSS-a, dok će nagradu za najboljeg fudbalera poneti Aleksandar Mitrović

  • 15

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević i golgeter Fulama Aleksandar Mitrović dobiće Zlatne lopte Fudbalskog saveza Srbije za najbolje u 2018. godini.

Oni će sledećeg ponedeljka, 17. decembra, na tradicionalnoj svečanosti FSS zvanično dobiti nagrade.

Milojević, koji je sa Zvezdom osvojio titulu prvaka Srbije i kasnije izborio istorijski plasman u Ligu šampiona, i prošle godine bio je laureat "Zlatne lopte", dok će Mitrović, nakon što je uveo Fulam u Premijer ligu i tresao mreže u Ligi nacija za Srbiju prvi put dobiti priznanje za najboljeg fudbalera.

Milojević je tako postao prvi trener koji je dva puta poneo ovo priznanje, jer dosad nijedan trener u Srbiji nije uspeo dva puta da osvoji ovo priznanje, koje je uvedeno od 2005. godine.

Među igračima su dva puta takvu nagradu dobijali Nemanja Vidić, Dejan Stanković, Branislav Ivanović i Nemanja Matić.

Zlatnu loptu FSS-a do sada su dobijali Nemanja Vidić i Ilija Petković (2005), Dejan Stanković i Ljubiša Tumbaković (2006), Nikola Žigić i Miroslav Ðukić (2007), Nemanja Vidić i Slaviša Jokanović (2008), Miloš Krasić i Radomir Antić (2009), Dejan Stanković i Miroslav Rajevac (2010), Aleksandar Kolarov i Ivan Jovanović (2011), Branislav Ivanović i Dragomir Okuka (2012), Branislav Ivanović i Ljubinko Drulović (2013), Nemanja Matić i Radovan Ćurčić (2014), Nemanja Matić i Veljko Paunović (2015), Dušan Tadić i Dragan Stojković Piksi (2016) i Vladimir Stojković i Vladan Milojević (2017).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    11. decembar 2018 | 13:08

    По чему Митровић? Што ће вероватно опет у другу лигу? А Јовић, Борјан, Радоњић који је итекако заслужан што смо ушли у ЛШ? Има још мноооого бољих.Чудо да нису Крстајића изабрали...

  • Danilo

    11. decembar 2018 | 12:53

    Svaka čast gospodinu Milojeviću, najboljem treneru FK Crvena Zvezda u 21.veku ali sam veoma razočaran da za najboljeg igrača bude proglašen Aleksandar Mitrovic umesto Aleksandra Prijovica ili eventualno Luke Jovića. Obojica su sa svojim klubovima osvajali nacionalne kupove i imaju zapaženu ulogu i u domaćem prvenstvu i u Ligi Evrope dok Mitrović nastupa za poslednji tim engleskog Premiershipa, a da podsetim da je Prijovic dao odlučujući gol na meču sa reprezentacijom Gruzije koji nas je odveo na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

  • UŠATI i mali partizai

    11. decembar 2018 | 13:39

    Baš sam iznenađen da Jokan nije izabran, ej bre, pa on je osvojio treće mesto u drugoj ligi Engleske! Mitrović??? Pa Milivojević je postigao više golova u PL!!! Sa ovim našim menadzerima FSS uvek neki skandal! Prošle godine najbolji fudbaler neko koga niko neće u Evropi, a ove godine drugoligaški fudbaler... TRAGEDIJA čime se mi ponosimo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA