Partizan, Spal i Everton - Sve je u igri!

Italijani bi da u aranžman sa Brazilcem uključe i mladog štopera crno-belih uz nekakvu doplatu, opcija otkupa takođe postoji, dok bi pozajmica bila rizik za klub iz Humske

  • 4

Partizan u zimskom prelaznom roku želi da vrati Evertona Luiza u svoje redove i ta želja je, posle prošlonedeljnih konkataka dve strane, nesumnjivo obostrana, ali će do realizacije transfera morati da se slože neke kockice.

Crno-belima će trebati i sreće i živaca da bi ispunili plan, a mogu da računaju i na angažovanje samog fudbalera, koji više nema nameru da sedi na klupi u SPAL-u i šansu dobija na kašičicu. U igri su sve opcije: trampa na nivou dva kluba, otkup igrača (nadaju se u Humskoj po povoljnim uslovima), pa i pozajmica Brazilca.

Everton bi posle epizode u SPAL-u, mogao da se vrati među crno-bele; Foto: Guliver/Paolo Rattini/Getty Images

Italijanski mediji već bruje da je rastanak veziste i kluba iz Ferare izvestan, pa navode timove iz Švajcarske (Cirih, pre svih), koji su konkurencija Beograđanima, iako prave konkurencije zapravo – nema.

Nema je, jer konce u karijeri Evertona Luiza vuče njegova supruga, o čemu smo već pisali pre nekoliko dana. Tako je Brazilac uostalom i napustio Partizan pre 11 meseci, iako je na stolu dugo imao ponudu da produži ugovor sa crno-belima i to za duplo veću platu.

Dok se Brazilac premišljao, gospođa Luiz je sa njegovim agentima iz Brazila već dogovorila i platu i zemlju u kojoj će njen suprug nastaviti karijeru, bez obzira što je imao unosniju ponudu iz Rusije. Ovoga puta, i sama nezadovoljna tretmanom svog supruga i životom u Ferari, već je donela odluku o povratku u Beograd i to bi mogao da bude ključ cele priče sa Partizanom. Iako je pozicija sada znatno teža, jer Everton ima važeći ugovor do 30. juna 2020. (uz opciju produžetka za godinu) i prilično visoku platu.

VIDEO: Zorana Mirkovića posle remija Partizana odmahnuo rukom i otišao

SPAL BI DA TRAMPI EVERTONA ZA MARKOVIĆA

Šta je Partizan preduzeo da bi vratio vezistu u svoje redove? Mnogo toga, ali je strpljenje u ovom momentu najbitnije (iako zimski prelazni rok kratko traje), dok sam Everton ne raščisti odnose sa SPAL-om.

Italijani, naravno, imaju svoju računicu i planove, koji uključuju i neke druge igrače. Naime, kao i mnogi klubovi iz Evrope i SPAL se “zagledao” u defanzivca Svetozara Markovića, pa u Brazilcu iz svojih redova, koji je na meti crno-belih, vide dobar zalog za pregovore.

Opcija trampe je minule nedelje stavljena na sto posle meča Kupa Italije kluba iz Ferare i Sampdorije, ali se Italijanima nije dopala cifra koju bi morali da doplate uz Evertona ne bi li dobili mladog štopera iz Humske pre konkurencije.

Everton je pružao odlične partije u partizanu; Foto: Marko Todorović

SPAL može da doplati “nešto”, ali to “nešto” nije ni blizu onoga što bi Partizan učinilo srećnim u poslu i ta opcija je trenutno “zamrznuta”. Može da je “otopi” isključivo italijanski klub, ukoliko “podeblja” cifru i pošalje Evertona nazad u Beograd.

OPCIJA OTKUPA BRAZILCA

Moguće je da Partizan pokuša da otkupi Evertona od SPAL-a, ali je za tako nešto potrebno da se ispuni niz preduslova. Pre svega, crno-beli moraju da prodaju nekoga iz aktuelnog igračkog kadra da bi uopšte raspolagali sredstvima za zimsku “pijacu”, jer finansijska situacija trenutno nije sjajna.

Tim preduslovom bi se otvorio prostor za manevar i poslovanje, ali bi i Italijani, pošto već ne računaju na Brazilca, verovatno morali da budu tolerantniji sa obeštećenjem. Ipak, to je nešto što tek treba da se reši, pošto Brazilca i Upravu SPAL-a očekuju razgovori u vezi sa njegovim statusom, koji će odagnati mnoge dileme i Partizanu otvoriti karte do kraja.

VIDEO: Iliev o Sumi, Zvezdi, Tavambi, igri Partizana

POZAJMICA SA MOGUĆIM OTKUPOM JE RIZIK

Opcija pozajmice se više provlači kao jedna od ideja, nego što se o njoj zaista rspravljalo. Jer šta bi to donelo Partizanu i da sa SPAL-om dogovori takav aranžman? Pojačanje na 2oročeno vreme” i možda novi problem u letnjem prelaznom roku.

Pod pretpostavkom da se pozajmica i realizuje, Everton bi verovatno standardno igrao do kraja sezone (mada niko ne garantuje). Samim tim bi Italijani imali jasan osnov da “zacepe” cenu otkupa i pokušaju makar da vrate uloženi novac u Brazilca.

Sa druge strane Partizan rizikuje da možda ne bude u mogućnosti da isprati potraživanje i da se ponovi “slučaj Nemanja Antonov” od prošlog leta, kada Grashopers nije popustio u pregovorima. Antonov, standardan u timu u tom momentu, povučen je sa priprema crno-belih i ostao je da sedi na tribinama u Švajcarskoj, dok klub iz Humske i u ovom prelaznom roku traži levog beka. Otuda je pitanje da li je pozajmica uopšte vredna rizika.

Sve u svemu, neće biti jedostavno za crno-bele, iako dobra volja postoji. U trenutku kada Brazilac sam reši status sa SPAL-om i ljudima iz Partizana će verovatno biti mnogo jasnije šta im je činiti i da li je povratak Evertona ove zime moguć. Upućeni tvrde da će već početkom januara, odmah posle praznika, situacija biti kristalno čista...

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbskiBek

    11. decembar 2018 | 13:26

    Bomba bi bila da supruga zaigra umesto njega !!! Verujem da bi bila bolja od pola tima )))))

  • Dis

    11. decembar 2018 | 18:44

    Ma gde bre ovog krljatora ,bolje ne dovodite nikoga nego ovog .

  • Djura

    13. decembar 2018 | 20:04

    A da probate sa sumom ponovo???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA