≫ 

Tadić dao 2 gola u ludom meču sa Bajernom, Jang Bojs šokirao Juventus! (FOTO) (VIDEO)

Odigrani su svi mečevi grupne faze Lige šampiona

  • 7

Mečevima grupa E, F i H završena je grupna faza ovosezonske Lige šampiona. Na stadionima od Španije do Ukrajine sve je "prštalo" jer pre ovih duela još uvek nije bilo u potpunosti poznato ko će u osminu finala, ko u Ligu Evrope, a ko neće dočekati proleće u Evropi. 

Za navijače u Srbiji, svakako, najzanimljiviji duel bio je onaj u Amsterdamu u kojem je Ajaks gubio, pa preokrenuo, potom ponovo gubio i na kraju odigrao nerešeno sa Bajernom, 3:3, i to uz dva gola srpskog internacionalca Dušana Tadića. Ovaj duel rešavao je ko će u nastavak takmičenja sa prvog, a ko sa drugog mesta.

No krenimo redom....

GRUPA F:

Rezultatski, najbitniji meč u Grupi F  igrali su Šahtjor i Lion koji su se u direktnom duelu borili za prolaz u osminu finala najelitnijeg evropskog takmičenja.

Do poslednjeg sudijskog zvižduka nade u prolaz dalje i "evropsko proleće" gajio je tim iz Ukrajine koji je preko Moraesa poveo u 22. minutu.

Posle uvodnog gola, Ukrajinci su imali sve na svojoj strani i rezultat, i vođstvo i navijače. Ali... Igrao se 65. minut, lopta je u petercu stigla do Fekira koji se najbolje snašao, i pored četvorice igrača zakucao loptu u mrežu Šahtjora. upravo je ovaj pogodak obezbedio Francuzima drugo mesto i prolaz u narednu fazu Lige šampiona.

Posle velike borbe Lion je uspeo da prođe u narednu fazu; Foto: Tanjug/AP

Mančester Siti - Hofenhajm 2:1

Pre ovog susreta bilo je poznato da će Građani u osminu finala, dok je Hofenhajm eventualnom pobedom, uz poraz Šahtjora pokušao da se domogne Lige Evrope.

Meč je odlično počeo za Nemce koji su poveli u 17. minutu iz penala!

Prvo je Kramarić imao odličnu priliku za gol. Šutirao je u sam gornji ugao ali je Ederson vrhom prstiju izvanredno intervenisao. Ipak, već u sledećem napadu usledio je faul posle kojeg je sudija pokazao na belu tačku.

Međutim, u idealnom trenutku, u završnici prvog poluvremena, Siti preko Sanea poravnavarezultat, i to, posle prave bombe iz slobodnog udarca.

Fudbaler za kojeg je Gvardiola rekao da bi mogao da bude oslonac Sitija, bukvalno je sa nekih 25 metara zakucao loptu u mrežu za izjednačenje.

Po dolasku sa odmora, Građani su promašili šansu utakmice. Čak trojica igrača izašla su ispred golmana Hofenhajma, ali su prekombinovali i propustili priliku da povedu.

Ali su samo 6. minuta kasnije drugim golom Sanea postavili konačan rezultat od 2:1 za overu prvog mesta u grupi.

Stanje na tabeli grupe F:

Standings provided by Sofascore LiveScore

GRUPA H

Valensija - Mančester junajted 2:1

Mečevi ove grupe nisu imali nikakav rezultatski značaj, osim što su Mančester junajted sa Valensijom i Juventus sa Jang Bojsom igrali za prvo, odnosno drugo mesto u grupi.

U Španiji Valensija je u 17. minutu šokirala Mančester junajted golom Sovera koji je pogodio gol De Hee posle nespretne intervencije odbrane gostiju .

Odmah po dolasku sa odmora Valensija je duplirala prednost. Soler je ubacio loptu u prazan prostor, da bi Fil Džons nespretno reagovao i ubacio loptu u sopstvenu mrežu.

Ovaj potez fudbalera Junajteda svakako je kiks večeri, amožda i čitave grupne faze Lige šampiona.

Do kraja, izabranici Žozea Murinja samo su uspeli da ublaže poraz preko Rašvorda u 87. minutu.

Jang Bojs - Juventus 2:1

Fudbaleri Jang Bojsa slave veliku pobedu; Foto: Tanjug/AP

Da je Mančester junajted pobedio Valensiju, poraz od Jang Bojsa Stara dama je mogla da plati prvim mestom u grupi. Ipak, Kristijano Ronaldo i drugovi samo su dobili "šamar" i opomenu od Švajcaraca koji nisu puno zaboleli.

Igrač ove utakmice dolazi iz redova Jang Bojsa. Horau je sa dva gola doneo pobedu svom timu. Prvi je postigao sa penala u 30. minutu.

Potom, isti igrač duplirao je vođstvo. Engameleu našao se u ulozi asistenta, pronašao prostor za dodavanje pored Bonućija pa Horau nije imao težak zadatak da poveća rezultat. Juventus je u ovom duelu potpuno nadigran, i jedino što je uspeo da uradi jeste počasni gol u 80. minutu.

Dibala je posle odlične asistencije Kristijana Ronalda smanjio rezultat u Bernu, za konačnih 2:1.

Trebalo bi napomenuti da je Dibala postigao gol u sudijskoj nadoknadi koji je poništen jer je arbitar meča signalizirao da se Kristijano Ronaldo "aktivirao" iz ofsajda.

Ronaldo je zabeležio još jednu asistenciju, ali je ipak doživeo neprijatan poraz od Jang Bojsa; Foto: Tanjug/AP

Stanje na tabeli grupe H:

Standings provided by Sofascore LiveScore

GRUPA E

Ajaks - Bajern Minhen 3:3

Potpuno ludilo i utakmica večeri viđena je u Amsterdamu na meču Ajaksa i Bajerna. Ovo je bio susret u kojem su se dva tima borila su se za prvo mesto grupe E. Zanimljiv, dinamičan i efikasan duel dva tima obeležio je Dušan Tadić koji je sa dva gola bio jedan od najboljih igrača uključujući oba tima.

Na samom početku meča nije sve najbolje pošlo po Holanđane jer je u 13. minutu viđena školska akcija Bavaraca. Levandovski se odlično ubacio iza odbrane protivnika i iskoristio dodavanje Gnabrija za početno vođstvo.

Ajaks se u meč vratio u 61. minutu, i to preko srpskog internacionalca Dušana Tadića koji je spremno dočekao dodavanje Van de Beka i sa druge stative poravnao rezultat u Amsterdamu.

Zanimljivo, arbitar meča dosudio je dva direktna crvena kartona. Prvo je u 67. minutu isključen fudbaler Ajaksa Vober, da bi u 75. minutu igru morao da napusti i Miler iz Bajerna, posle pravog "kik boks" poteza.

I upravo kada su oba tima ostala sa po 10 igrača, usledilo je pravo ludilo na terenu. Prvo je Tadić postigao svoj drugi gol na meču, da bi Levandovski povećao rezultat u 86. minutu, a Koman 4 minuta kasnije doveo Bavarce u vođstvo. Ipak u sudijskoj nadoknadi Ajaks poravnava rezultat za konačnih 3:3.

S obzirom na činjenicu da je Nemcima i nerešen rezultat bio dovoljan za prvo mesto, ovaj susret nije promenio stanje na tabeli, ali je svakako predstavljao pravu "poslasticu" za sve ljubitelje fudbala.

Dušan Tadić sa dva pogotka potvrdio je odličnu formu; Foto: Tanjug/AP

Benfika - AEK 1:0

U Portugalu, u duelu Benfike i AEK-a odigran je meč u kojem je AEK igrao samo za častan oproštaj od Lige šampiona za ovu sezonu. Malo je falilo da Grci dođu do jedinog boda, i to u poslednjem meču grupne faze, ali je Grimaldo u 88. minutu postigao jedini pogodak na susretu za šesti poraz aktuelnog šampiona Grčke.

Stanje na tabeli grupe E:

Standings provided by Sofascore LiveScore

Rezultati utakmica 6. kola grupne faze Lige šampiona - sreda: 

Ajaks - Bajern Minhen 3:3

Benfika - AEK 1:0

Mančester Siti - Hofenhajm 2:1

Šahtjor - Lion 1:1

Valensija - Mančester junajted 2:1

Jang Bojs - Juventus 2:1

VIDEO: Srpski novinar pitao Embapea kakva mu je bila atmosfera, Kilijan se nasmejao i uzvratio pitanjem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA