≫ 

Promašili penal u produžecima, umalo se pobili međusobno i izgubili već viđeni pehar: Najluđe finale u istoriji Južne Amerike, River i Boka su smešni za ovaj haos! (VIDEO)

Atletiko Paranense došao do najvećeg uspeha u istoriji, posle boljeg izvođenja penala protiv kolumbijskog Žuniora

  • 0

Ako ste mislili da su Boka i River u finalu Kopa Libertadores prikazali svu čar južnoameričkog fudbala, prevarili ste se! To će vam biti jasno kada pogledate kakvu su ludu utakmicu odigrali Atletiko Paranense i Žunior iz Kolumbije.

Brazilski tim je na kraju došao do pobede posle boljeg izvođenja penala, jer je u regularnom delu bilo 1:1, a golova nije bilo ni u produžecima. A moglo je da ih bude na sve strane, naročito u mreži golmana novog osvajača drugog po rangu klupskog takmičenja Južne Amerike.

Prvi meč odigran u Kolumbiji završen identičnim rezultatom (1:1), a i u Brazilu je isti skor bio na semaforu.

Pablo je u 27. minutu, posle nesmotrene reakcije odbrane Atletiko Paranensea doveo domaće navijače u stranje transa. Tribine su proključale kada je zatresao mrežu posle dobre asistencije Veige.

Imali su Brazilci još nekoliko šansi da povećaju rezultat, a onda se sve okrenulo na vodenicu Kolumbijaca. Izjednačili su posle gola Teofila Gutjereza, koji se najbolje snašao posle kornera.

Printskrin: Youtube/Pro México Sports

Potom su se ređale stopostotne prilike za goste. Imali su neposredno potom 1 na 1 u više navrata, neki šutevi su prolazili tik uz stativu, ali na kraju nije bilo gola za Kolumbijce. Posebno veliku šansu imali su u produžecima. Idealnu! Deset minuta pre kraja drugog dela igre dosuđen im je penal, ali je Žarlan Barera promašio sa bele tačke čitav gol.

Tada kao da je sve puklo među Kolumbijcima, koji se umalo nisu međusobno pobili. Tako naruđena atmosfera uticala je na njih i u penal seriji, promašili su dva penala. Prvo Fuentes, koji je pogodio stativu, a zatim i strelac gola Gutjerez, koji je pucao preko gola.

Jedan penal promašili su i igrači Atletiko Paranensea, ali je Heleno u poslednjoj seriji bio precizan i to je tako snažno šutirao, da golman nije stigao ni da odreaguje, za totalni delirijum u Kuritibi.

Usledilo je veliko slavlje i u samom gradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA