≫ 

Uzeo sam kuhinjski nož i zabio ga sebi u stomak: Ispovest polufinaliste EP 2016. koji je pokušao da se ubije!

Nekadašnji Bejlov saigrač iz reprezentacije otkrio mračne tajne iz svog života

  • 0

Odluka Leja Grifitsa, napadača Seltika i škotske reprezentacije, da privremeno napusti fudbal zbog problema sa kockom i depresijom za sve je bilo iznenađenje, osim za tamošnju javnost.

A samo iz razloga što su depresija i problemi sa porocima i te kako rasprostranjeni u svetu fudbala na Ostrvu.

Jedan od onih koji je nedavno priznao da je pokušao da se ubije jeste i nekadašnji reprezentativca Velsa Dejvid Koteril koji je, zajedno sa Bejlom i Remzijem, igrao polufinale EP 2016. godine u Francuskoj.

Za nacionalnu selekciju je odigrao 24 meča, u Premijer ligi je nastupio 18 puta, a u karijeri je nosio dresove Vigana, Šefilda, Birmingema i Svonsija.

Od fudbala se oprostio u oktobru ove godine, a za ''San'' je priznao da ga je depresija bacila u ralje alkohola i da ga je ista često udaljavala od porodice.

Koteril, skroz levo, u dresu reprezentacije Velsa Foto: Guliver/Stu Forster/Getty Images)

A onda je usledilo šokantno priznanje - da je pokušao da se ubije:

- Bio sam tužan čak i u najboljim trenucima svoje karijere. Sećam se da sam često razmišljao o samoubistvu i često sam nož prislanjao na grlo ili stomak. Jedne noći, kada sam se pijan vratio kući, uzeo sam kuhinjski nož i zabio ga u stomak. Pao sam na zemlju, moja supruga je dotrčala i izvukla ga, dok je krv šikljala na pod. Srećom, supruga je uspela da me spasi. Ali, s depresijom uvek morate da pazite. Nikada ne znate kada ponovo može da se uključi - rekao je Koteril.

Problema sa depresijom je imao i nekadašnji selektor Velsa Geri Spid koji se obesio pre nekoliko godina.

Spida su mrtvog pronašli u novembru 2011. godine, a njegova supruga Lusi je letos otkrila deo pisma koje joj je Spid poslao još dok su bili tinejdžeri.

Geri Spid koji je 2011. izvršio samoubistvo Foto: Youtube.com/dean01976

Ona je u razgovoru za britanske medije naznačila da se još tada dalo naslutiti da Geri ima nekih problema.

- Ne znam tačno šta da kažem. Razmišljao sam o tome da odem da pecam u Leeds, ali razmišljao sam i o drugim stvarima koje ne želim da kažem. Toliko sam depresivan. Sad samo idem da legnem da spavam i nadam se da se više neću probuditi. Toliko te volim, uvek ću te voleti. Ne znam šta drugo da kažem, jer ćeš me možda videti pre nego što misliš. Nikad mi ne izlaziš iz misli, sve drugo mi se sad čini nebitnim, volim te više nego možeš da zamisliš - pisalo je u pismu koje je Lusi otkrila.

>>> Marko Nikolić i dalje može da izbori evropsko proleće s Videotonom, ali mu verovatno (u zavisnosti od ishoda meča PAOK - BATE) treba istorijska pobeda nad Čelsijem, koji je obezbedio prolaz. Kvota na keca je čak 6,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Videoton - Čelsi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA