≫ 

Nikolić remizirao sa Čelsijem, pa ispao, BATE razbio Prijovićev PAOK, nova blamaža Marseja! (FOTO) (VIDEO)

Poznato je još učesnika završnice Lige Evrope

  • 0
Aleksandar Prijović FK PAOK FOTO: Tanjug/AP

Još od ranije, poznato je kojih osam ekipa se preselilo u nokatu fazu Lige Evrope ispadanjem iz Lige šampiona, a sada je viđen i konačni rasplet u drugom po redu evropskom takmičenju!

Ono što je svakako najzanimljivije za sve navijače u Srbiji jeste odlična forma srpskih internacionalaca. Tako je Prijović pogodio za častan oproštaj PAOK-a od Evrope, dok je Mijat Gaćinović golom i asistencijom učestvovao u totalnom preokretu Ajntrahta u duelu sa Lacijom, kojim su Nemci overili prvo mesto u grupi.

Grupa G:

Rapid – Rendžers 1:0

Viljareal – Spartak Moskva 2:0

Definitivno jedna od najzanimljivijih i najneizvesnijih grupa u kojem se učesnik naredne faze nije znao skoro do poslednjeg sudijskog zvižduka. U zavisnosti od rezultata ekipe su vrebale svoju šansu da pobedom izbore "proleće" u Evropi, ali... Viljareal na svom terenu ništa nije prepustio slučaju u duelu sa Spartakom iz Moskve.

Već u 11. minutu Čukvueze je pogodio za početno vođstvo, da bi odmah na početku drugog dela igre Ekambi duplirao prednost i tako "overio" prvo mesto grupe.

Sa druge strane, Rapid je minimalcem obezbedio sebi drugo mesto i iz "trke" izbacio škotski Rendžers.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa H:
Lacio – Ajntraht 1:2
Marsej – Apolon 1:3

U jednom od najzanimljivijih mečeva poslednjeg kola, Mijat Gaćinović učestvovao je u preokretu protiv Lacija. Rimljani su poveli preko Koree u 56. minutum da bi reprezentativac Srbije izjednačio rezultat i postigao je gol kola, a možda i grupne faze Lige Evrope.

Reprezentativac Srbije je došao do lopte na nekih 30 metara od gola Lacija, izbacio iz igre svoje čuvare i potom poslao neodbranjiv udarac u gornji levi ugao protivničkog gola.

Srpski internacionalac je samo 6 minuta kasnije on je fantastično asistirao do Halera koji postiže gol za potpuni preokret u Rimu.

Zanimljivo, u okviru ove grupe Marsej je doživeo novi poraz. Ovoga puta Apolon je sa 3:1 pobedio za častan oproštaj od Evrope.

U francuskom timu bivši fudbaler Zvezde Nemanja Radonjić ušao je u igru u 62.minutu, ali nije imao značajan uticaj na igru. Naročito, jer je njegov tim igrao sa dva igrača manje posle crvenih kartona koje su dobili Kamara i Okampos.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa I:
Bešiktaš – Malme 0:1
Genk – Sarpsborg 4:0

Kako je Genk ubedljivo, sa 4:0 savladao Sarpsborg, u istanbulu je "kuvalo" na sve strane jer su Malme i Bešiktaš u direktnom duelu odlučivali o 2. mestu grupe I.

Malme je poveo u 51. minutu preko Antonsona, da bi potom turski tim opsedao gol gostiju skoro do kraja utakmice. Ipak, kako je Kvarežma u 65. minutu dobio crveni karton, zadatak je bio utoliko teži, i ispostaviće se, nemoguć. Posle mnogo drame Genk i Malme prolaze dalje.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa J:
Akhisar – Standard 0:0
Sevilja – Krasnodar 3:0

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa K:
Dinamo K. – Jablonec 0:1
Ren – Astana 2:0

U utakmici bez rezultatskog značaja Dinamo Kijev, koji je overio prvo mesto u grupi, izgubio je od Jabloneca sa 1:0 i tako prošao dalje samo sa "šamarom" od slabijeg rivala.

Sa druge strane Ren se "provukao" u poslednjem meču, okji je, ruku na srce, odigra fantastično. Astani je i remi bio dovoljan za prolaz, ali je Sar sa dva gola raspršio njihove nade.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa L:
PAOK – BATE 1:3
Videoton – Čelsi 2:2

Fudbaleri PAOK-a izgubili su od BATE Borisova sa 3:1 i tako se oprastili od Lige Evrope za ovu sezonu, a srpski napadač Aleksandar  Prijović postigao je svoj novi gol i potvrdio sjajnu formu.

Grci su gubili sa 3:0 da bi u 59. minutu Jaba odlično prošao sa desne strane i uposlio Prijovića koji je zatresao mrežu i smanjio rezultat.

U drugom duelu ove grupe mađarski Mol Vidi čekao je eventuelni "kiks" Belorusa kako b remijem, ili pobedom nad Čelsijem izborio plasman dalje. Imao je tim Marka Nikolića i vođstvo od 2:1, ali su Plavci iz Londona preko Žirua u 75. minutu izjednačili  rezultat, koji zbog pobede Belorusa nema nikakav rezultatski značaj. Pomoć iz Soluna ipak nije stigla.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA