≫ 

Odlazak trenera Boke: Drugačije nije moglo posle istorijskog poraza

Giljerme Baros Skeloto napustio "Bombonjeru" u jeku tugovanja zbog poraza od najvećeg rivala u najvećoj utakmici

  • 1

Strasti se još nisu slegle u taboru Boke Juniors posle poraza od Rivera u drugoj utakmici finala za trofej Kopa Libertadores. 

Teško su sve to podneli igrači, najteže navijači, a trener Giljermo Skeloto je doneo (ne)očekivanu odluku - podneo je ostavku.

Boka je, da podsetimo, poražena 3:1, ukupno 5:3, od River Plejta u dvomeču finala za titulu šampiona Južne Amerike, posle velikih tenzija i pomeranja druge utakmice u Madrid.

Skeloto je napustio klupu Boke posle dve i po godine, ekipi je doneo dve titule prvaka Argentine, a ostavio je na šestom mestu tabele.

- Sem bola zbog gubitka u finalu, odlazim sa mirom jer znam da sam dao koliko sam mogao - poručio je Skeloto.

Predsednik Boke Daniel Angelisi je povodom rastanka sa Skelotom rekao da je promena trenera bila neophodna.

- Iako bol i tuga nisu prošli, svesni smo da je najbolje za Boku da nešto promenimo, kako bismo novu godinu počeli sa novim trenerom.

Za razliku od Boke, u Riveru je atmosfera slavljenička posle najvažnije pobede u istoriji kluba, pritom je i situacija sa trenerom nikad bolja pošto se Marselo Galjardo obavezao na vernost klubu koji je odveo na krov Južne Amerike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA