≫ 

Koliko penala je suđeno Partizanu, Zvezdi i Radničkom tokom jeseni u Srbiji? Neki podaci će vas šokirati!

Partizan sanja penale, Radnički ih ne promašuje, a Zvezdi nisu ni potrebni

  • 21

Fudbalski klubovi širom Srbije posle tubulentnog jesenjeg dela, i poslednjeg "zavejanog" 21. kola Superlige koje se završava danas utakmicama koje su odložene zbog snega, odlaze na zasluženu zimsku pauzu. 

Neki su bili više, neki manje efikasni, a jedan od razloga za postignut broj golova leži i u dosuđenim penalima, koji su i te kako, uticali kako na statistiku, tako i na bodovno stanje na tabeli jer su u dobrom delu slučajeva, što je i normalno, umeli da odluče pobednika.

U više nego zanimljivom "prvom poluvremenu" aktuelne sezone samo četiri ekipe uspele su da postignu više od 30 golova.

Fudbaleri Partizana nisu bili efikasni, ali su zato primili samo 8 golova i u tom aspektu su najbolji u ligi; Foto: MN Press

Crvena zvezda, kao prvak jesenjeg dela, bila je i najefikasnija sa 55 golova, sa 39 prati je Radnički iz Niša, koji bi u ponedljak trebalo da odigra i meč sa Napretkom. Čukarički je kao četvrtoplasirani postigao  37, dok je, iz pomenute četvorke, trećeplasirani Partizan "zatajio" sa "samo" 32 gola postignuta tokom 21 kola.

Takođe, valja istaći da je Partizan jedina ekipa koja je primila samo 8 golova i jedina je ekipa sa manje od 10 golova u svojoj mreži. Tako crno-beli, statistički imaju najbolju odbranu lige.

Ipak, ono što je zanimljivo jeste ukupan broj dodeljenih i realizovanih penala koje su prve tri ekipe na tabeli imale, uzimajući u obzir Superligu i Kup Srbije.

Tako, kada se sumira činjenično stanje i analizira učinak, zaključak je da statistika ide na ruku prvoj i drugoj ekipi na tabeli.

ZVEZDA MOŽE I BEZ PENALA

Momenat kada je dosuđen penal za Zvezdu na Banovom brdu; Printskrin: Arena sport

Zvezda je 6 od 55 golova postigla iz dosuđenog jedanaesterca. Jedan od najboljih fudbalera crveno-belih, Ben bio je efikasan protiv Vojvodine, Radničkog, Spartaka i Čukaričkog, dok je protiv Brđana promašio jedan kazneni udarac. Protiv Mladosti je pogodio i Kafu, koji je trenutno na izlaznim vratima Marakane, dok je u Kupu u meču sa Bačkom efikasan bio i Joveljić.

Drugi promašeni penal u polusezoni upisao je Ebisilio za ukupnu statistiku od 8 dosuđenih i 6 realizovanih jedanaesteraca.

VIDEO: Zvezda povela iz penala na Banovom brdu, Ben je strelac

RADNIČKI NIŠ SUROVO KAŽNJAVA

Popularni Real sa Nišave igra sezonu iz snova u kojoj je za sada upisao 7 golova sa penala, i to iz 7 pokušaja.

Za maksimalan učinak pobrinuli su se Haskić sa 4 gola, Stanisavljević je bio precizan 2 puta, i Nikodijević jednom.

PARTIZAN I SEZONA ZA ZABORAV

Ako se ništa ne promeni u taboru crno-belih ova sezona, sudeći po dosadašnjem učinku, mogla bi da bude jedna od gorih u istoriji kluba. Trenutno treće mesto na tabeli i svega 44 poena, 15 manje od prvoplasirane Zvezde svakako ne zadovoljava "apetite" ni navijača ni uprave. A jedno od pitanja koje mnogi postavljaju je: Da li bi bilo drugačije da su arbitri češće sudili penale za njihov tim?

Jedinu priliku da postigne gol sa penala imao je protiv Vojvodine najbolji napadač Gomeš, ali je penal promašio, da bi kasnije iskoristio odbitak i ubacio loptu u mrežu. I...to je bilo sve kada je reč o ovom aspektu igre.

VIDEO: Partizan promašio penal, pa poveo protiv Vojvodine

Jedno od objašnjenja za suđenje jedanaesterca mnogi vide u tome da je on posledica kvalitetne igre protivnika, i agresivnosti tima koji natera protivničku odbranu da skrivi kazneni udarac.

Ali, brojne sumnjive, problematične situacije kada sudija "pogreši", nezadovoljstvo zbog nedosuđenog penala i nervoza kada jedan tim dugo ne oseti "šut sa bele tačke"  i laganu priliku za gol jesu nefudbalski razlozi koji postaju predmet fudbalskih rasprava i utiču na fudbal u celini.

A.... takvih situacija je bilo:

VIDEO: Da li je Partizan oštećen, ovaj put protiv Radničkog?

VIDEO: Sumnjivi penal i gol Radničkog protiv Proletera

VIDEO: Stručni komentator o spornom penalu za Zvezdu: Sapleo se o svoju nogu

VIDEO: Da li je Spartak oštećen za penal protiv Partizana

Superliga Srbije nastavlja se u februaru kada se igra 22. kolo, a ostaje da se vidi u kojoj meri će "proleće" promeniti stanje kako statističkih parametara, tako i raspored na tabeli.

Standings provided by Sofascore LiveScore

(S. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • veteran

    17. decembar 2018 | 16:06

    Uputstvo za sudije!!!Kada se Sudi Zvezdi sve sto je i trunku sumljivo sviraj u korist Zvezde.Kada se sudi Partizanu sve sto je sumnjivo sviraj protiv Partizana.Sudije koje se drze ovog pravila opstaju i napreduju.Ovo je direktiva Mrakica kojoj se pridruzilo i ono malo postenih jer vide da drugacije ne moze.

  • Djoka Lendejl

    17. decembar 2018 | 13:56

    Zvezda 8 penala a Partizanu dosudjen samo jedan, posteno sudjenje nema sta.

  • billy boy

    17. decembar 2018 | 15:21

    grobari, da bi vam sudili penal prvi preduslov je da morate da uđete u protivnikov šesnaesterac... ajde da to uradite pa da vidimo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA