≫ 

Bolje da naočare, koje nosi na glavi, spusti na oči: Partizan žestoko odgovorio prvom čoveku Superlige i Prve lige Srbije!

Crno-beli poručuju prvom čoveku Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije da pogleda tekst Propozicija i Pravilnika o takmicenju: Bolje bi mu bilo i da konačno zakaže Skupštinu i počne da se bavi svojim poslom, dodaju iz Humske

  • 7

Partizan je poslao žalbu Zajednici Superlige i Prve Lige Srbije, ali Zajednici klubova Superlige i Prve lige Srbije, kojom predsedava Dragomir Lazović, insistirajući da minuli prvenstveni meč između crno-belih i Mačve iz Šapca nije odigran u regularnim uslovima, jer je na terenu bio snežni pokrivač od 20 centimerara.

Istoga dana, Lazović je uzvratio rekavši da klub iz Humske preti “praznim puškama”, jer neće istupiti iz lige, kao i da će pomenuta žalba sigurno biti odbijena, pošto je ispunjen minimum uslova za odigravanje utakmice i sve je, kako je rekao bilo – regularno.

To je, očekivano, otvorilo novi front, pa je usledio ekspresan odgovor iz Humske...

Dragomir Lazović Foto: MN Press

- Kao što je često neophodno da se prst, umesto na obarač, stavi na čelo, tako je gospodinu Lazoviću bolje da naočari, koje nosi na glavi, spusti na oči i, uprkos tome što nije pravnik, ali je elementarno pismen, pogleda tekst Propozicija i Pravilnika o takmicenju. Tada bi mogao da uvidi da član. 12, stav 3 Propozicija ne poznaje standard “minimum uslova za odigravanje utakmice” već upravo suprotno - standard “prekid utakmice usled opravdanih okolnosti koje se nisu mogle otkloniti - navodi se u odgovoru potpredsednika Partizana Vladimira Vuletića.

Vuletić smatra da Lazović ne ume da tumači članove Propozicija.

- Tako pravno neuk usudjuje se da, naravno pogresno i pretenciozno, tumaci i član. 16. Propozicija, koje izričito navode da odložene utakmice jesenjeg dela prvenstva moraju biti završetke do završetka jesenjeg dela, a ne dan-dva kasnije, ne do završetka kalendarske jeseni, ne do završetka kalendarske 2018, niti do završetka preliminarnog dela takmičenja koje prethodi plej-ofu.

Vuletić (levo) u društvu Miloša Vazure Foto: MN Press

Najava Lazovića da će Partizanova žalba biti odbijena, iako je nije ni razmotrio, posebno je zasmetala crno-belima.

- Posebna draž u tumačenju pravnih propisa od strane Lazovića predstavlja njegova najava da ce Partizanova žalba sigurno biti odbijena, premda njemu nije ni upućena. Ova njegova izjava je novi doprinos dokaznom postupku i pravnom načelu audiatur et altera pars (neka se čuje i druga strana). Lazović bi, umesto tumačenja pravnih propisa, mogao da počne da se bavi svojim poslom, zakaže Skupstinu Zajednice klubova Super lige i Prve lige Srbije, koju nije zakazivao od avgusta, pozabavi se svojim donedavno superligaškim, a sada prvoligaškim klubom a i svojevremenim prijavama UEFA koja je njegov klub označavala u kontekstu nečasnih radnji u srpskom fudbalu. Tada će, verovatno, shvatiti da, kako reče Simovic, topuzinu ne treba davati buzdovanu - zaključuje Vladimir Vuletic.

VIDEO: Za ovo nisu plaćeni - fudbaleri Partizana u „radnoj akciji“

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    18. decembar 2018 | 13:19

    Jesu li ovi napustili ili se plase?

  • Kursumlija

    18. decembar 2018 | 13:47

    Sneg 20 sm.Pa kolika je onda lopta kada se videla sasvim cela?Bolje bi bilo da vi stavite naocare.Cela Srbija je videla i vi sada zelite sve nas da ubedite da je bilo 20sm.Alo ljudi.Pa ondy je lopta pola metra?Losa ste uprava i dovidjenja.

  • Zvezdan

    18. decembar 2018 | 15:03

    Ajde bre, napuštajte već jednom. Ne držite nas u neizvesnost, kao loto sedmica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA