Kad mene nije odmah poslušao, znajte da ga je baš pogodilo: Kosanović za Telegraf govorio o sukobu Lalataovića sa navijačem!

  • 5

Umesto o fudbalu, pa makar on bio i lošeg kvaliteta zbog katastrofalnih vremenskih uslova i terena, fudbalska Srbija skoko 24 časa bruji o incidentu koji se dogodio na konferenciji za medije posle meča Napretka i Radničkog.

Isprovociran pitanjem portparola domaćina, trener Nišlija Nenad Lalatović, koji je nekada sa klupe predvodio Kruševljane, izgubio je živce i burno odreagovao. Ulje na vatru je dolio navodno lokalni novinar, koji je takođe ušao u verbalni klinč sa Lalatovićem, uz salve obostranih uvreda.

Jedini pribran je ostao trener Napretka Milorad Kosanović, koji je sve vreme pokušavao da smiri i Lalatovića i celu situaciju. Pozvali smo Kosanovića, kome je, kako sam kaže, jako žao što se incident dogodio.

- Videli ste verovatno kao i cela Srbija snimak i siguran sam da nije prijatno ni za gledanje, a kamoli da se nađete u takvoj situaciji. Pokušavao sam smirim strasti, dao sve od sebe, ali je tenzija već uzela maha i otišlo je u smeru u kom nije smelo. Žao mi je što se sve to dogodilo tako nešto, fudbalskoj Srbiji to ne treba – kaže Milorad Kosanović za Telegraf.

Lalatovića je pogodilo pitanje portparola, posle čega je “planuo”?

- Da, bilo je to pitanje, koje sam, iskren da budem, jedva i čuo, jer sam još uvek bio pod utiskom utakmice i sumirao utiske, onako u sebi. Ipak, kada je Lala burno odreagovao, shvatio sam da neće dobro da se završi. Kad on mene isprva nije poslušao da pokuša da se iskontoliše, znajte da ga je baš pogodilo. Uvažava me i voli, kao uostalom i ja njega, međutim, nije mogao da se smiri. Videli ste, ustao je da odmah napusti konferenciju, ali se vratio kada sam ga pozvao. Ipak, nije se smirio do kraja...

Jeste li videli šta se uošte dogodilo na terenu i čime je bilo inspirisano pitanje portparola koje je Lalatovića izbacilo iz takta?

- Nisam. Gledao sam ka terenu, taj momenat mi je promakao. Čuo sam samo nekakvu larmu i psovke, a potom smo ušli u prostorije stadiona.

Dodatno se “zakuvalo” kada je “treće lice”, koje se ne vidi na snimku, počelo da psuje Lalatovića, na čemu on nije ostao dužan. O kome se zapravo radi, pošto se spekuliše da je reč o navijaču, zatim članu Napretka, pa i lokalnom novinaru?

Lalatović u klinču sa navijačem Printskirn: Youtube/Miroslav Đorđević

- Mislim da se radi o novinaru. Tom nekom Stevi, koji ima svoj portal ili blog. Viđamo ga povremeno na događajima koje klub upriliči, ali ne tako često.

Otkud takva reakcija novinara prema treneru?

- To zaista ne znam. Možda postoji nešto iz prošlosti što mi ne znamo, jer Lalatović je takođe bio trener Napretka. Znate kako, bila je to duga i naporna polusezona, čoveku se sve skupi i nekada i kap prelije času. Pravo je pitanje zašto se sve ovo nama događa, a odgovor se nameće sam po sebi: zato što smo dozvolili.

Mislite li da se Lalatović “ohladio” posle svega?

- Uveren sam da jeste i da mu je krivo zbog svega što se juče desilo. Lala je izuzetno dobar i pošten momak, ali takođe i jako impulsivan. Ponesu ga emocije i, ponavljam, žao mi je zbog svega, jer je u pitanju moj kolega. A ne volim kada mi neko dira kolege! Nije lepo to što se dogodilo, međutim, moramo da vidimo i šta je učinjeno da Lalatović onako odreaguje – zaključuje Milorad Kosanović.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majka

    18. decembar 2018 | 15:07

    Neka je rekao,jeste grubo i inpulsivno,ali stvarno vise dosta sa vređanjem zena,majki ;dece.... Portarolka neka kaze od koga je dobila instrukcije i ceo slucaj isterati do kraja. Podrska za Lalatovica

  • Boki

    18. decembar 2018 | 17:36

    Bože na šta liči ova portparolka.

  • Zaza

    18. decembar 2018 | 17:34

    Sta se bre ovo desava u Srbiji u poslednje vreme,samo se napadaju zene!Pa dokle to vise i kada ce poceti da se sankcionice?!!!!Bas se rimuje!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA