≫ 

"Ubica dečijeg lica" menja Murinja! Junajted pronašao zamenu za Portugalca koja će se dopasti svim navijačima Đavola

Portugalac je prošlost, vreme je za nova lica na klupi slavnog kluba, a Norvežanin je izbio u prvi plan

  • 7

Norveški trener Ole Gunar Solskjer (45) na vrhu je liste imena za posao menadžera u Mančester junajtedu posle otkaza Žozeu Murinju.

U danu kada je Portugalac dobio "šut kartu" u jednom pravcu, bivši legendarni napadač kluba sa "Old Traforda", među još nekolicine imena, isplivao je u prvi plan kao naslednik "Posebnog" na klupi "Đavola".

Engleski mediji pišu, pozivajući se na klupske izvore, da u Junajtedu veruju kako bi aktuelni trener Moldea bio idealno rešenje zbog činjenice da je od 1996-2007. godine igrao za Junajted, otud mu ne bi bio nikakav problem da se prilagodi delikatnom zadatku i svemu što ga čeka.

Solskjer je, inače, posle igračke karijere, trenersku počeo upravo u Junajtedu gde je tri godine vodio rezervni tim, da bi ga prvi samostalni angažman sačekao u Moldeu.

Tamo je proveo tri sezone, gde se ponovo vratio nakon neuspešne avanture u Kardifu i kratkog angažmana u Klausengenu gde je vodio juniorski tim.

Runi i Solskjer u razgovoru Foto: AP/Tanjug

Sada je ponovo na klupi Moldea, možda ne još zadugo, ako je verovati onome što pišu Englezi.

Solskjer bi u slučaju da prihvati menadžersku funkciju, bio privremeno rešenje do leta.

U prilog Junajtedu ide i činjenica da se norveško prvenstvo nastavlja tek u martu.

Bivši norveški reprezentativac za Junajted je odigrao 366 utakmica i postigao 126 golova kod Ser Aleksa Fergusona, u najsjajnijem periodu za klub. Njegov najblistaviji trenutak bio je gol za pobedu u finalu Lige šampiona protiv Bajerna na "Nou Kampu" u nadoknadi vremena, za 2:1.1

Sa Mančesterom je osvojio šest Premijer liga i dva FA Kupa, dok je kao trener Moldea klubu doneo dve titule prvaka i jedan Kup.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan V

    18. decembar 2018 | 22:34

    Kod crvenih djavola sada moze doci i crni djavo.Samo kada je onaj fudbalski grobar otisao..

  • Johnny Repp

    18. decembar 2018 | 23:59

    Realno, ni pekar bez mesa ne može napraviti burek s mesom, pa ni Murinjo sa postojećim kadrom nije mogao više. I u Partizanu se promeniše treneri ali bez poboljšanja rezultata. Isti igrači, isto razmišljanje, ...

  • W

    19. decembar 2018 | 00:08

    Ovi se sprdaju:)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA