≫ 

Senzacija: Mamićev Al-Ain izbacio River! Ništa od duela Argentinaca i Reala u finalu Svetskog klupskog prvenstva (VIDEO)

Pravi podvig su režirali igrači tima iz Emirata

  • 1

Veliko iznenađenje priredili su fudbaleri Al-Aina u polufinalu Svetskog klupskog prvenstva koje se održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima - pobedili su nakon penala aktuelnog šampiona Južne Amerike River Plejt!

U regularnom delu meča bilo je uzbudljivih 2:2, a nakon penala 5:4.

Heroj Al-Aina bio je golman Kalid Eisa koji je odbranio udarac Enca Pereza u "penal ruletu" i svoj tim odveo na megdan velikom Realu ili japanskoj Kašimi Antlers.

Trener ekipe iz Emirata i domaćina turnira Zoran Mamić bio je oduševljen uspehom njegove ekipe.

- Presrećan sam, veoma ponosan na moj tim. Ono što se desilo večeras je neverovatno - rekao je novinarima Mamić odmah posle meča.

- Pokazali smo da je u fudbalu sve moguće - dodao je nakon najvećeg uspeha kluba koji je tako postao prvi iz Emirata koji se plasirao u veliko finale svetskog klupskog prvenstva.

Foto:Tanjug/Ap

Na drugoj strani, razočaranje je vladalo u taboru argentinskog tima koji je praktično do juče bio opijen trijumfom nad Bokom u dvomeču finala Kopa Libertadores, što je, izgleda, previše opustilo igrače pred duel sa Al-Ainom.

- Za ovo nema izgovora... - rekao je trener Rivera Marselo Galjardo čiji je tim i u regularnom vremenu promašio penal (pogodili prečku u 69. minutu).

- Nismo odigrali utakmicu sa pravom željom i pravim stavom - doao je Galjardo.

Strelci za Al-Ain bili su Šveđanin Markus Berg u trećem minutu, i Brazilac Kaio u 58. minutu dok su oba gola za River delo Santosa Borea u 11. i 16. minutu.

Drugo polufinale između Reala i Kašime igra se u sredu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sale

    19. decembar 2018 | 07:24

    Eto, a koliko ste brujali o njima u poslednje vreme...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA