Iliev poručuje: Moguće je da petorica igrača napuste Partizan, ali onaj najbolji nije na prodaju!

Postoji i grupa igrača koja može da napusti klub, kako zbog popunjavanja budžeta, tako i zbog statusa, zamena koje već postoje

  • 23

Postojala je sumnja da će Partizan, ukoliko ne bude uspeo da proda nijednog fudbalera, koji je u zimskom prelaznom roku planiran za odlazak, morati tržištu da ponudi - Rikarda Gomeša kako bi popunio budžet i preživeo naredne mesece.

Jer je napadač sa Zelenortskih ostrva skrenuo pažnju dobrim igrama i statistikom (14 golova i asistencija u 29 utakmica), pa je u smiraju jesenjeg dela sezone bio ubedljivo najtraženiji fudbaler crno-belih.

Pozivi su stizali iz Kine, Turske, Rusije, Italije, Portugalije, gde je već igrao, a cifre su prelazile i tri miliona evra. Ipak, kako klub iz Humske već kuburi sa nedostatkom golgetera, odlučeno je da se na Rikardov transfer stavi “rampa”. Bar ove zime...

To je potvrdio i sportski direktor Ivica Iliev, rekavši da takva odluka logična s obzirom na činjenicu da je dobrog napadača najteže naći, pogotovo zimi kada prelazni rok traje kratko i kupuje samo ko mora.

Rikardo slavi gol u dresu Partizana Foto: MN Press

- Rikardo Gomeš nije na prodaju, iako ima najviše ponuda u timu Partizana. Razlog je taj zato što je najteže naći napadača, a pogotovo u zimskom prelaznom roku. Inače, da nije tako, verujte mi da bi on već bio prodat bez ikakvih problema – kaže Ivica Iliev.

Sa druge strane, postoji poveća grupa fudbalera koja ima “zeleno svetlo” da pronađe novu sredinu. Na nekima Partizan želi da zaradi i na taj način popuni budžet (Marković, Janković, Kosović), neki, pak, sami žele da odu, jer su nezadovoljni statusom, a pojedini imaju zamene.

Tu se pre svega misli se na leve bekove, gde bi, u slučaju dolaska Ivana Obradovića, u timu kao alternativa ostao samo mladi Zlatan Šehović, dok bi Slobodan Urošević i Nemanja G. Miletić morali da potraže sreću na drugoj strani.

- To diktira tržište. Moguće je da ode i pet fudbalera u predstojećem prelaznom roku. Jedan ili dvojica koji nisu zadovoljni statusom, dvojica ili trojica - koji treba da popune budžet kluba i eventualno neko ko već ima zamenu - rekao je Ivica Iliev.

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sima

    19. decembar 2018 | 14:11

    Ovaj Ilijev,zajedno sa komplet svim članovima najnesposobnije uprave u istoriji fc Partizan izgleda kao da nema(ju) nameru da se na kulturan način povuku iz kluba !Još se i podsmevaju nama navijačima svojim izjavam koje se vezane za njihove planove i dalji ostanak u klubu.Prioritet svih prioriteta u ovom prelaznom roku,za nas navijače Partizana je : Podnošenje ostavke kompletne uprave fc Partizan na čelu sa triom Vučelić,Vazura,Vuletić i sportskim direktorom Ilijevim !UPRAVA NAPOLJE !

  • ekica

    19. decembar 2018 | 12:16

    seti se izjave..na pocetku sezone..da ćeš ostavku..ako ne budeš ...prvi..

  • goran...

    19. decembar 2018 | 12:02

    a postoji li mogucnost da ode neko iz uprave?!?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA