≫ 

Najveća prevara u istoriji srpskog fudbala: Došao u Zvezdu kao "novi Viduka", a onda nestao, danas igra u Indiji, za 6 godina dao jedan gol! (VIDEO)

Eli Babalj nije ostavio trag na Marakani, ali će sigurno biti upamćen kao primer igrača kakve ne treba dovoditi

  • 37

Dolazak Elija Babalja u Crvenu zvezdu na leto 2012. godine izazvalo je euforiju među navijačima Zvezde. Mediji su ga prozvali "novi Mark Viduka", a momak koji je rođen u Sarajevu 1992. godine, koji je veći deo života proveo u Australiji, na Marakani nije pokazao ništa!

Isto je bilo i u klubovima u kojima je igrao kasnije! Zvezda ga se oslobodila već posle šest meseci, svhvativši da hvalospevi o njemu nemaju nikakvih dodirnih tačaka i da su priče o igraču koji podseća na Viduku, Žigića, pa čak i Ibrahimovića, predstavljaju obične bajke i verovatno menadžerski obojene tekstove.

Imao je Babalj solidnu statistiku u Australiji za Melburn Hart, ali ta liga je u to vreme, pre 2012. godine bila na još nižem nivou i nedovoljno razvijena.

Plaćen je tada za Zvezdine uslove ogromnih 350.000 evra, ali je posle 6 meseci vraćen u Australiju.

Eli Babalj pre nego što je dao jedini gol za Zvezdu, jedan od retkih u njegovoj karijeri; Foto: MN Press

Babalj je posle toga karijeru nastavio u Holandiji. Kupio ga je AZ Alkmar, da bi zatim otišao na pozajmicu u Cvole, potom u Adelejd Junajted, da bi nakon isteka ugovora sa AZ Alkmarom na leto 2016. godine ostao bez kluba.

Nije igrao nigde do februara 2017. godine, kada se ponovo vratio u Adelejd Junajted, a zatim je na leto zaigrao za Mladu Boleslav iz Češke. Ni tu se nije predugo zadržao, već 1. janutara 2018. godine je ostao bez kluba i tako je bilo do novembra 2018. godine, kada je potpisao za indijski ATK.

Zanimljivo, iako igra na poziciji napadača, Babalj je od odlaska iz Zvezde, gde je postigao jedan gol, protiv Smedereva 29. septembra 2012. godine, pa sve do danas, postigao samo jedan gol!

Posle toga je mrežu na zvaničnim utakmicama zatresao samo još za Adelejd u meču azijske lige šampiona protiv Đijangsu Suninga, 1. marta 2017. godine.

Treba napomenuti i da je imao probleme sa teškim povredama, pa je i to uticalo na njegovu lošu formu. Ali, bez obzira na sve, biće upamćen kao jedan od najvećih promašaja i najvećih fudbalskih prevara u istoriji srpskog fudbala, jer je najavljen kao jedno od najvećih pojačanja, a videli smo upravo suprotno.

VIDEO: Ovi golovi su obeležili Zvezdinu evropsku 2018. godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    2. januar 2019 | 11:46

    Svi znamo da sa takvim imenom ne može da se igra fidbal.

  • PETAR 1

    2. januar 2019 | 11:07

    Ako je ovo najveca prevara u srb. fudbalu onda nek je nazdravlje, ali.

  • Pera

    2. januar 2019 | 11:50

    A sta je sa malim buckom AILTONOM,BRAZILCEM?DA TO JE ONAJ MALI DEBELI KOJI JE PLACEN KAO ZIGIC,KOVACEVIC I DUSAN DJOKIC? DA,DA ONAJ STO NIJE MOGAO DA POTRCI?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA