≫ 

Fudbalska revolucija! FIFA pravi novo takmičenje: Svetsko prvenstvo za klubove sa 24 ekipa!

Ideju je obelodanio Zvonimir Boban, koji smatra da je potrebno pravo takmičenje, a ne u formatu kakav trenutno nikoga ne zanima

  • 3

Od dolaska Đanija Infantina na čelo FIFA, ova organizacija je uvela značajne promene koje su podigle nivo fudbala na viši nivo. Tako je uveden VAR na Svetskom prvenstvu, a 2026. godine će Mundijal imati 48 učesnika.

Sada je na redu i reforma klupskog Svetskog prvenstva...

Funkcioner Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Zvonimir Boban najavio je promene u takmičenju Svetskog klupskog prvenstva i učešće 24 kluba, od kojih čak 12 iz Evrope.

Boban smatra da je postojeći sistem, sa samo pobednicima svih kontinentalnih konfederacija, nije interesantan i kvalitetan kakav bi trebalo da bude.

- Ovo ne zadovoljava nikoga. Poput Kupa konfederacija, vreme je da se rešimo turnira koji nije na nivou FIFA i stvorimo pravo klupsko Svetsko prvenstvo koje će se igrati svake četiri godine - rekao je Boban za Skaj Sport.

Boban otkriva da je ideja da na novom turniru bude jedna polovina evropskih klubova, a druga sa ostalih kontinenata.

Svetsko prvenstvo za klubove igra se svake godine u decembru, a poslednji pobednik bio je Real Madrid trijumfom u finalu u Abu Dabiju nad domaćinom Al-Ainom 4:1.

VIDEO: Modrić: Ovo je nagrada za sve one koji nisu osvojili Zlatnu loptu zbog Ronalda i Mesija

Meč sezone u Premijer ligi! Hoće li se Siti vratiti u šampionsku trku, ili će Liverpul doći veoma, veoma blizu toliko čekane titule? Kec na Etihadu je 2,15, iks 3,45, a pobeda Liverpula plaća 3,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Siti - Liverpul.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ortodox RS

    3. januar 2019 | 13:14

    Svasta ce prepostena organizacija osmisliti.

  • Т

    3. januar 2019 | 13:35

    Неће имати поенту јер ће освајати само клубови из Европе. Глупост.

  • Johan

    3. januar 2019 | 12:18

    A ko će da vas gleda!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA