Kejn i VAR presudili Čelsiju na Vembliju (FOTO) (VIDEO)

Pevci slavili u prvom polufinalnom meču Liga Kupa

  • 2

Fudbaleri Totenhema pobedili su Čelsi rezultatom 1:0 (1:0) u prvoj polufinalnoj utakmici Liga Kupa!

Strelac jedinog gola na Vembliju bio je Hari Kejn u 25. minutu, nakon što je sudija Majkl Oliver dosudio penal za Pevce.

Pritom je Oliver dao žuti karton golmnau Plavaca Kepi zbog faula nad Kejnom, a na belu tačku je pokazao tek nakon što je ''radila'' VAR tehnologija. Najpre se gledalo da li je Kejn bio u ofsajdu (kasnije se ispopstavilo da nije), a zatim i da li je bilo kontakta između kapitena Totenhema i golmana Čelsija.

Kepa nije bio ni blizu toga da odbrani penal, mada je nekolio trenutaka ranije sjajno reagovao i odbranio šut Kejna iz izgledne prilike.

Čelsi je dve najbolje prilike za izjednačenje imao krajem prvog i početkom drugog poluvremena. Najpre je Kante u 40. minutu pogodio stativu, da bi Kristensen u 59. promašio čist zicer sa pet metara.

Umesto da samo ''poklopi'' loptu levom nogom, defanzivca Plavaca je probao desnom i očajno je šutirao. I to u situaciji kada je put do mreže bio čist. Samo četiri minuta ranije ponovo je Kante bio u centru pažnje, kada mu je Gazinaga sjajno zaustavio udarac.

Domaći tim se uglavnom branio u drugom poluvremenu, a zanimljivo je i to da je Kejn prvi put od 2015. godine bio starter za Pevce na jednom meču Liga Kupa. Kada smo već kod Kejna, vredi pomenuti da je ovom golom postao četvrti najbolji strelac kluba u istoriji.

Drugi polufinalni par čine Mančester Siti i Barton, a on će svoj prvi meč odigrati u sredu veče na Etihadu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA