≫ 

Crno-beli počeli pripreme, Vučelić poručio: Biće još nepravde prema Partizanu! (FOTO) (VIDEO)

Okupili su se igrači Zorana Mirkovića uz poruke za bolju i uspešniju godinu koja je pred njima

  • 39

Stresna 2018. godina je arhivirana pod ukorenjenim sloganom - "ne ponovila se" - a 2019. trebalo bi da donese buđenje Partizana na svim nivoima, jer bi u suprotnom posledice posrtanja mogle da budu znatno teže. Počelo je danas od prvog tima crno-belih koji se, nepun mesec posle kontroverzne utakmice sa Mačvom, okupio u sportskom centru "Partizan-Teleoptik", označavajući na simboličan način početak priprema za prolećni deo sezone.

Iako je u jednom trenutku, u moru problema, i njegov status bio upitan (sam je o tome odlučivao), prozivku prvotimaca ipak je izvršio trener Zoran Bata Mirković sa svojim stručnim štabom, a fudbalerima su se obratili i aktuelni čelnici u Humskoj, tradicionalno im poželivši zdravlje, dobar rad i rezultate.

Šta se u međuvremenu promenilo u timu Partizana? Možda zvuči neverovatno, ali gotovo ništa do ovog trenutka, iako postoje naznake reorganizacije igračkog kadra. Crno-beli još nisu realizovali nijedan transfer, međutim, postoje naznake da će se to dogoditi u danima koji slede.

Kao i uvek igračima su se na prvom okupljanju obratili predsednik kluba Milorad Vučelić, kao i trener Mirković.

- Počinjali smo ranije prozivke uvek sa željama, ciljevima i principima koji se nisu menjali. To su borba za titule i želja za pobedom u svim takmičenjima. Zbog silnih nepravdi koje su nas zadesile izgledalo je da i kada nema nade, ima principa. Smatram da treba da ostanu principi, ali i da nada mora da postoji. Ulazimo u novu polusezonu posle nekoliko meseci koji su podložni kritici. I biće tu još nepravde, ali Svevišnji na svakoga stavlja teret koji može da izdrži. Želim vam da nastavite da se borite za trofeje, da vredno radite i da ostvarite uspešne rezultate – poručio je Milorad Vučelić prvotimcima.

Predsednik Partizana Milorad Vučelić prvi se obratio igračima i stručnom štabu Foto: Nikola Tomić
Trojka pred velikim izazovom: direktor Vazura, potpredsednik Vuletić i predsednik Vučelić Foto: Nikola Tomić

Sportski direktor Ivica Iliev takođe je igračima poželeo sreću i slogu.

- Poželeo bih vam mnogo vere u sebe, saigrače, trenera i Upravu. Moramo da budemo svi kao jedan, samo možemo da napravimo velike stvari. Želim vam hrabrost da prođemo zajedno ono ispod i iznad površine, da ponosno nosite sveti dres. Ne želim dato bude prazna priča, već da na terenu pokažete koliko zaista vredite.

Igračima se na kraju obratio i trener Zoran Bata Mirković...

- Pripreme bih podelio u dva bloka, iako je to kompleksna celina. Prvi deo ćemo odraditi u Beogradu, zatim drugi u Turskoj. Na tom putu ćemo se uigravati, imati i dosta prijateljskih utakmica. Želim od vas i zahtevam da budete koncentrisani na rad, date sve od sebe i ostavrite dobre rezultate – zaključio je Zoran Mirković.

Zoran Mirković uživa puno poverenje uprave kluba Foto: Nikola Tomić

TROJICA KLINACA IZ OMLDINSKE ŠKOLE

Tradicija da Partizan na početku svakih priprema promoviše i nekoliko momaka iz svoje Omladinske škole nije izneverena ni ovoga puta, pa su priliku da uče i dokazuju se u najjačoj selekciji dobila trojica momaka, kojima nije stran rad pod palicom Zorana Mirkovića.

Radi se o vezisti Filipu Stevanoviću (16), koji je na meču sa Radom, u jesenjm delu prvenstva, već osetio “barut” Superlige i postao treći najmlađi debitant u istoriji Partizana, kao i o defanzivcima iz “klase 2001” - Stahinji Pavloviću (već duže vreme trenira sa prvim timom) i Bojanu Balažu, koji je pred početak ovih priprema iz omladinske selekcije prekomandovan u prvi tim.

Još od ranije akademija crno-belih je prvom timu “doprinela” sa Svetozarom Markovićem, Lukom Cucinom, Zlatanom Šehovićem, Arminom Đerlekom i Jovanom Kokirom, koji su već sakupili respektabilan broj superligaških minuta u najjačoj selekciji.

PET PROVERA U TURSKOJ, ŠAHTJOR NAJTEŽI IZAZOV

U narednih 15 dana, tačnije do 25. januara, Partizan će boraviti u Beogradu i sprovoditi prvu fazu priprema u svom sportskom centru u Zemunu. Zatim sledi selidba u Tursku, gde će Zoran Mirković pokušati da što bolje uigra tim za nastavak takmičenja, a za to će mu poslužiti pet kontrolnih mečeva. Među rivalima je i učesnik grupne faze Lige šampiona ukrajinski Šahtjor iz Donjecka.

Prva prva povera očekuje Partizan 28. januara, kada će crno-beli odmeriti snage sa češkim Slovanom iz Libereca. Zatim, 31. januara na programu je duel sa poljskom Krakovijom, a četiri dana kasnije – 3. februara klub iz Humske na megdan pomenutom Šahtjoru.

Druga teška provera očekuje Partizan 6. februara kada je zakazana kontrolna utakmica sa ruskim premijerligašem Krila Sovjetov, koji sa klupe predvodi Miodrag Grof Božović, a dan pred povrazak u Beograd – 7. februara crno-bele će imati najslabiji ispit protiv Mladosti iz Doboja.

Vladimir Stojković Foto: Nikola Tomić

NA SPISKU 29 FUDBALERA

Na spisku igrača koje je Zoran Mirković računa u narednom periodu nalazi se 25 fudbalera i četiri golmana, ali će konačan broj gotovo sigurno biti promenjen do polaska u Tursku, u zavisnosti i od odluka trenera i od eventualnih transfera. Istina, prvog dana okupljanja među igračima nije bilo Rikarda Gomeša, koji će se uskoro priključiti ekipi, kao ni Armina Đerleka, koji je dobio boginje.

Aktuelni spisak prvotimaca čine: Vladimir Stojković, Filip Kljajić, Marko Jovičić, Aleksandar Popović (golmani), Luka Cucin, Gabrijel Enake, Miroslav Vulićević, Mark Valijente, Svetozar Marković, Strahinja Pavlović, Bojan Balaž, Nemanja R. Miletić, Zlatan Šehović, Slobodan Urošević, Nemanja G. Miletić (odbrana), Saša Zdlejar, Aleksandar Šćekić, Milan Smiljanić, Nebojša Kosović, Danilo Pantić, Filip Stevanović, Saša Ilić, Zoran Tošić, Goran Zakarić, Marko Janković, Jovan Kokir, Đorđe Ivanović (vezni red), Nemanja Nikolić, Rikardo Gomeš (napad).

Foto: Nikola Tomić
Foto: Nikola Tomić
Foto: Nikola Tomić

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • UŠATI i mali partizai

    9. januar 2019 | 11:24

    Da je bilo pravde, sada biste bili na 7 mestu!

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    9. januar 2019 | 10:38

    Само да ти и цела екипа останете што дуже. А причај о неправдама колико хоћеш. Једино ако не мислиш о неправдама према другим екипама које су играле или ће играти против вас. Зна се коме утакмице трају по 100 минута. И поред тога сте "залеђени" на великом минусу. Него, иступате ли...?

  • Goxxx902

    9. januar 2019 | 11:14

    Pa zar nisu ovi napustili prvenstvo?!?!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA