Predsednik UEFA poslao pismo Zvezdi i dirljivo se oprostio od Šekularca (FOTO)

Aleksandar Čeferin ističe da će se uvek sećati druge Zvezdine zvezde

  • 0

Vest da nas je napustio Dragoslav Šekularac obišla je ceo svet, a saučešće povodom njegove smrti izrazio je i predsednik UEFA Aleksandar Čeferin.

On je poslao telegram saučešća na adresu Ljutice Bogdana 1a, gde je istakao da će Šekularac biti upamćen kao jedan od najvećih i najvoljenijih jugoslovenskih fudbalera.

- Poštovani gosodine predsedniče Svetozare Mijailoviću, primite moje iskreno saučešće povodom smrti Dragoslava Šekularca. Ostaće upamćen kao jedan od najvećih i najvoljenijih jugoslovenskih fudbalera, koji je obeležio jednu epohu evropskog i svetskog fudbala. Ostaće upamćen kao veliki šampion, koji je osvojio pet titula prvaka i tri kupa sa Crvenom zvezdom, a posebno će se pamtiti njegovi nastupi na Evropskom prvenstvu 1960. godine u Francuskoj kada je vodio Jugoslaviju do velikog finala sa ŠSR i srebrne medalje - navodi se u pismu.

Aleksandar Čeferin; Foto: Marko Todorović

Čeferin je podsetio da je Šekularac stekao status legende i bio uzor brojnim generacijama.

- Bio je igrač ispred svog vremena čije se fudbalske čarolije, driblinzi i golovi i danas pamte i prepričavaju. Svi mi koji smo rasli uz jugoslovensku reprezentaciju, uvek ćemo ga čuvati u najlepšem sećanju -  zaključio je Čeferin.

Komemoracija i sahrana Šekularca, koji je u subotu preminuo u 82. godini, zakazana je za 10. januar. Komemoracija je na Marakani od 11 časova u Medija centru stadiona, dok će opelo početi u 14 časova na Novom groblju u Beogradu, a sahrana u 14.30 u Aleji zaslužnih građana.

VIDEO: Dragoslav Šekularac, zauvek legenda!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA