≫ 

TOP 5 najvećih transfera iz Srbije, a da nisu iz Zvezde i Partizana!

Tri su u vlasništvu Vojvodine, dok po jedan drže OFK beograd i Čukarički * Naravno, ovde ne računamo nedavni transfer Stuparevića

  • 5

Stuparević u dresu Voždovca Foto: MN Press

Dogovor Votforda i Voždovca oko transfera Filipa Stuparevića bio je veliko iznenađenje za veliki deo fudbalske Srbije! Ne toliko zbog samog odlaska talentovanog napadača, koliko zbog cifre koju su Zmajevi zaradili - tri miliona evra!

Transfer koji ''deli'' drugo mesto najvećih transfera klubova iz Srbije, a da oni nisu Crvena zvezda i Partizan.

Stuparević je nedavno dao mini intervju za Telegraf gde je rekao kako se sve odigralo, a postoji mogućnost da do leta ostane u Voždovcu. Ili da polusezonu provede u Udinezeu.

Bilo kako bilo, Stuparević je doneo veliki novac svom klubu i možda na neki način najavio da bi i ostali klubovi u Super ligi mogli da se ugledaju na primer Zmajeva. Bilo je toga i te kako u prošlosti, a mi vam donosimo TOP 5 najvećih transfera iz Srbije, a da nisu iz Zvezde i Partizana!

SLOBODAN RAJKOVIĆ

Rajković je u dresu OFK Beograda ostvario najveći transfer Foto: MN Press

Rajkovićev transfer, odnosno dogovor između OFK Beograda i Čelsija u novembru 2005. godine, mnoge je šokirao zbog cifre koju su Plavci tada ponudili Romantičarima za talentovanog štopera.

Zvanično - transfer je iznosio 5.2 miliona, a Rajković je ostao na Karaburmi do leta 2006. godine.

- Ponuđeni finansijski uslovi bili susuviše dobri, da bismo uopšte i razmišljali o bilo kom drugom odgovoru osim – DA. Odlična stvar je da će Rajkovič i pored ugovora sa Čelsijem ostati na Karaburmi još jednu sezonu - rekao je tada direktor OFK Beograda Vladimir Bulatović za engleske medije.

GOJKO KAČAR

Gojko Kačar u dresu Vojvodine Foto: MN Press

Posle sjajnih partija u dresu Vojvodine, polivalentni kapite Stare dame Gojko Kačar postao je novi član Herte 2008. godine.

Voša je za taj transfer inkasirala tri miliona evra, što je trenutno drugi najveći transfer, a da nije ostvaren sa Marakane i Humske. Naravno, kao i Stuparević sada.

Kačar je tada potpisao ugovor sa Hertom do 2012. godine po kom je zarađivao nešto više od pola miliona evra po sezoni, a zanimljivo je i to da Vojvodina nije htela da ga proda Crvenoj zvezdi.

DANIJEL ALEKSIĆ

Aleksić na meču protiv Zvezde u dresu Vojvodine Foto: MN Press

Da su u Vojvodini znali da stvore i prodaju igrača, govori i slučaj Danijela Aleksića kog su novosadski crveno-beli 2010. prodali Đenovi za 2.25 miliona.

Aleksić je u januaru pre devet godina prošao medicinske preglede i preselio se u Seriju A, a u tom trenutku je imao i ponudu CSKA od dva miliona. Tačnije, Voša je imala toliko.

Aleksić se definitivno ''izgubio'' po odlasku iz Vojvodine, a karijeru je oživeo u Sent Galenu. Dobre partije u švajcarskoj ligi preporučile su ga turskoj Maltiji, ali i seleketoru Mladenu Krstajiću koji ga je nedavno zvao u nacionalni tim.

MILOŠ KRASIĆ

Krasić u dresu Vojvodine Foto: MN Press

Možda je Voša odbila Moskovljane te 2010. godine, ali 2004. je napravila odličan posao sa CSKA.

Prodali su im Miloša Krasića za 2.25 miliona evra, a ofanzivni vezista je u Rusiji ostao upravo do 2010.

Ko zna, možda je CSKA želela upravo Aleksićem tada da zameni Krasića.

ANDRIJA PAVLOVIĆ

Pavlović u društvu Matijaševića Foto: FK Čukarički

Sjajne partije samog Pavlovića u dresu Čukaričkog, ali i kompletan sistem koji je tada bio na Banovom brdu, doveli su do transfera nekadašnjeg reprezentativca Srbije u Kopenhagen.

Pavlović se na leto 2016. obreo put Danske, a na račun Čuke je leglo dva miliona evra.

- Transfer kojem smo se nadali i koji smo priželjkivali. Napravili smo odličan posao pre svega za igrača, onda i za klub. Andrija je otišao u klub koji funkcioniše po najvišim profesionalnim standardima, imaće prostora da se dalje razvija i napreduje. Potpisao je ugovor na pet godina. Što se tiče novca i visine transfera, to je poslovna tajna, ali mogu da kažem da smo veoma zadovoljni. Hteo bih da se zahvalim i Aleksandru Radosavljeviću koji je imao značajnu ulogu prilikom realizacije ovog transfera - rekao je tadašnji sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević.

Filip Stuparević: Odbio sam Zvezdu i Partizan, hoću u Premijer ligu VIDEO

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vule

    10. januar 2019 | 22:25

    Sad samo Čukarički lepo radi dok su ova dva velika kluba propala nažalost

  • eastwood

    10. januar 2019 | 22:49

    i svi pukli do jednog osli bili neka nada i cao, za kacara sam ocekivao vise ali i on kao svi ostali vide €€€€€€ i gotovo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA